Jakie macie zimówki w swoich T-Roc'ach?
Mój T-Roc w drodze i muszę kupić jakieś zimówki 205/60 R16
Opony - Zimowe
Opony - Zimowe
T-ROC 1.5 TSI DSG Advance Flash RED+Pakiet komfort+Pakiet drogowy+Kamera cofania+Kierownica tiptronic
22.12.2021
T-ROC R 2.0 TSI DSG Pure White+Pakiet Komfort+DCC+ Kamera Cofania+Hak+IQ.Light Matrix+Pakiet IQ. DriveTravel Assist High
Grudzień 2024
22.12.2021
T-ROC R 2.0 TSI DSG Pure White+Pakiet Komfort+DCC+ Kamera Cofania+Hak+IQ.Light Matrix+Pakiet IQ. DriveTravel Assist High
Grudzień 2024
Re: Opony - Zimowe
Każdy będzie zachwalał swoje, przeglądałem dużo testów, różnice w Premium są naprawdę nie zauważalne dla zwykłego zjadacza chleba, jedne lepsze na mokrym, inne na śniegu itd. Musisz sam sobie zadać pytanie gdzie, w której części kraju mieszka z, czy jeździsz w większości w mieście, czy w trasie, czy w górach mieszkasz itp. Wtedy dobierasz sobie opony. Ja kupiłem Nokian WR Snowproof P. Mam na zmianę całe koła Alu 17". Takie miałem w poprzednim aucie 6 sezonów i nie czułem różnicy z Goodyear Ultra Grip 7+, na których jeźdźiłem wcześniej. Cena adekwatna do jakości.
Ostatnio zmieniony 24 lis 2021, 16:37 przez baxior, łącznie zmieniany 1 raz.
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami
Maj 2021
Maj 2021
Temat był już mocno wałkowany tutaj:
viewtopic.php?f=2&t=877&hilit=Felgi&start=50
viewtopic.php?f=2&t=907&hilit=Opony
Tak jak kolega wyżej napisał każdy zachwala swoje. Ja mam w tym rozmiarze całe koła na zimę, opony Kleber Krisalp HP3 i do tego felgi stalowe 16' VW z mini kapslami od VW Caddiego. Nie bylo jeszcze śniegu, więc trudno oceniać, ale wg. testów powinny się sprawdzić. Mam szare auto i czarne stalówki wyglądają całkiem ok, w czerwonym też powinno wyjść fajnie, może nawet lepiej.
Fotka z grupy na Facebooku:
https://scontent.flcj1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=61A3999E
viewtopic.php?f=2&t=877&hilit=Felgi&start=50
viewtopic.php?f=2&t=907&hilit=Opony
Tak jak kolega wyżej napisał każdy zachwala swoje. Ja mam w tym rozmiarze całe koła na zimę, opony Kleber Krisalp HP3 i do tego felgi stalowe 16' VW z mini kapslami od VW Caddiego. Nie bylo jeszcze śniegu, więc trudno oceniać, ale wg. testów powinny się sprawdzić. Mam szare auto i czarne stalówki wyglądają całkiem ok, w czerwonym też powinno wyjść fajnie, może nawet lepiej.
Fotka z grupy na Facebooku:
https://scontent.flcj1-1.fna.fbcdn.net/ ... e=61A3999E
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Już o tym Kolego pisaliśmy ale ja od siebie dodam jeszcze raz,auto 1,5 tsi manual odebrałem 19.05.21r.na kołach 17 Michelin koło zapasowe 18.Na zimę kupiłem 2 komplet 17 alufelgi super okazja na allegro za 900 zł warto poszukać plus opony Nokian 215/55/17 ok.2000 zł za komplet wczoraj wymieniłem założenie opon na alusy 17 + wyważenie + nowe wentyle = 160 zł i się śmiga od.19.05. Do 23.11. Przejechane 8840 km.