Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Krysztof

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: Krysztof »

Zobacz na stronę volkswagen wyprzedaż i jest tam lista oferowanych samochodów przez dealerów.Ja że swojego doświadczenia mogę powiedzieć że Passata i T rocka na pewno nie ma.A co do Polo byłem w salonie jak Pan sprzedajacy informował zainteresowaną Polo że czas oczekiwania nie mniej niż 6 miesięcy.Jest afera z uwagi na emisję spalin i praktycznie silnik 1.5 do końca 2019 r.jest praktycznie nieosiągalny.Jedyna rada to dzwonić po dealerach codziennie i pytać o rezygnację.Ja tak zdobyłem T rocka ale prawie 300 km od domu no i oczywiście brak możliwości konfiguracji.
polmos

Post autor: polmos »

Bo zastanawia mnie sytuacja co np w przypadku osób które zamawiają inne modele w maju czy sierpniu a odbierają w styczniu jak właśnie golf czy polo i czy te auta skoro są na liście wyprzedaży to podlegają pod wyprzedaż czy nie?
naila

Post autor: naila »

Na t-roca nie ma wyprzedaży rocznika, a auta które niby są na stronie, okazuje się że ich w rzeczywistości nie ma, to samo tyczy się aut wystawionych przez dealerów na portalach typu oto moto czy allegro.. poczytajcie to forum od początku, ponieważ było to maglowane nie raz i kilka osób się wypowiedziało w tej kwestii..
1,5 tsi manual, wersja premium, dach panorama, pakiet drogowy, zimowy, komfort, sportowy i inne bajery
Zamowiony 05.18
Odbior planowany 10.18
Odbior rzeczywisty 03.18 moze
Krysztof

Dzwonić i pytać na bieżąco może ktoś zrezygnuje to chyba najlepsze wyjście.Mimo zakupu auta z 2018r jest duże prawdopodobieństwo małej utraty wartości z uwagi na wzrost cen samochodów i brak ofert na rynku wtórnym jak i braku możliwości zakupu u dealera. Ja dostałem taką informację że jak zamówię w 2019r to na pewno nie odbiorę samochodu wcześniej niż wrzesień lub październik.
pawelp

Post autor: pawelp »

Z tego co pamiętam to dealerzy z Poznania Rzepecki-Mroczkowski oraz Porsche Krancowa jeśli napiszą w ogłoszeniu na OtoMoto że jest dostępny od ręki to jest... tam kupiłem...
1.5 TSI ACT Manual; kolor energetic orange + czarny dach; Advance + pakiety drogowy, komfort, design, zimowy, podgrzewana kierownica, nawigacja.
lunarlon

Post autor: lunarlon »

Dzisiaj odebrałem swojego, 10 miesięcy bez 2 tygodni. Zamiana w grudniu z 1.5 TSI na 2.0 TDI 4motion. Gdyby nie to, pewnie do maja bym czekał.

Aktualne czasy oczekiwania, info o deleara:
2.0 TSI - ~5 miesięcy
1.5 TSI - "nie wiem"

Z informacji wynika, że VW ma też dziurę na TDI, nikt tego nie kupuje, więc jakby ktoś chciał to czasy dostawy są dużo krótsze.
T-Roc Premium 2.0 TDI DSG 4motion Black Oak
Dach panoramiczny, DCC, Kamera cofania, Instalacja telefoniczna, Elektryczna pokrywa bagażnika
Pakiety: Drogowy, Komfort, Zimowy

Zamówienie: 05.04.2018
Odbiór: 25.01.2019 (zmiana z 1.5 TSI na 2.0 TDI)
Krysztof

Co do diesla uważałbym, ponieważ Pani jednego z salonów namawiała mnie na taki silnik argumentując że jest gwarancja odkupu.Gdy zapytałem czy dostane to na piśmie stwierdziła że nie ma takiej możliwości.Choć sam jeżdżę dieslami to zdecydowałem się na benzynę.Z uwagi na późniejsze kłopoty ze sprzedażą.
Barcisz

Post autor: Barcisz »

Dzisiaj diler potwierdził datę budowy na 8 tydzień roku. Odbior koniec marca.
Pozdrawiam
Bartek
T-roc SE 1.5 DSG z masa dodatkow (wersja UK)
Zamowiony 1.05.2018
Juz u dilera - odbiór 19/03/2019
Ethel

Post autor: Ethel »

T-Roc zamówiony w listopadzie. Planowana produkcja 19 tydzień 2019. Potem jeszcze pewnie miesiac na transport i tydzien na leasing. Czyli moze sie uda do lipca odebrac :)

1.5 TSi DSG Premium z duza iloscia dodatkow.
Krysztof

Dziwna polityka firmy.Kontaktowł się że mną pracownik salonu i oświadczył iż proponuje mi T- rocka . Odbiór samochodu koniec lutego?. A ja jeszcze czekam na realizację zamówienia z 2018r.. Nadmieniam że nie mówił o samochodzie z rezygnacji czy coś takiego.Samochód o ktorym była mowa rok produkcji 2019r.Czyżby w VW nie wiedzą że oczekujemy na auto przynajmniej 10 miesięcy a już szukają klientów na nowe zamówienia?.
ODPOWIEDZ