Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Wachacz

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: Wachacz »

Ja chyba piszę wyraźnie po Polsku w strefie przygranicznej gdzie mieszkam i po Niemieckiej stronie gdzie często jeżdżę nie spotkałem t roca na niemieckich blachach ja nie piszę że 80 mln.niemiecki naród nie kupuje tych aut.Być może jesteś częściej za Nysą i miałeś okazję widzieć ja nie miałem takiego "szczęścia" od maja kiedy sam jeżdżę t rokiem i zwracam uwagę na te samochody,w naszym dużym i bogatym powiecie jest może kilkanaście sztuk ? w mojej gminie jeżdzi 6,7 szt. ogólnie mało spotykany samochód na drogach w październiku byłem w Bieszczdach przejechałem ok.1600 km przyznaję beż bicia że nie spotkałem t roca na trasie na Podkarpaciu auto "niespotykane " może tak się złożyło ale nie widziałem.Nie ma po co się podniecać po to jest forum aby spokojnie opisywać swoje spostrzeżenia ja mam takie Ty masz swoje inne i gitara ja to przyjmuje do wiadomości.
Spinner

Post autor: Spinner »

Wachacz pisze: 05 gru 2021, 0:09 Ja chyba piszę wyraźnie po Polsku w strefie przygranicznej gdzie mieszkam i po Niemieckiej stronie gdzie często jeżdżę nie spotkałem t roca na niemieckich blachach ja nie piszę że 80 mln.niemiecki naród nie kupuje tych aut.Być może jesteś częściej za Nysą i miałeś okazję widzieć ja nie miałem takiego "szczęścia" od maja kiedy sam jeżdżę t rokiem i zwracam uwagę na te samochody,w naszym dużym i bogatym powiecie jest może kilkanaście sztuk ? w mojej gminie jeżdzi 6,7 szt. ogólnie mało spotykany samochód na drogach w październiku byłem w Bieszczdach przejechałem ok.1600 km przyznaję beż bicia że nie spotkałem t roca na trasie na Podkarpaciu auto "niespotykane " może tak się złożyło ale nie widziałem.Nie ma po co się podniecać po to jest forum aby spokojnie opisywać swoje spostrzeżenia ja mam takie Ty masz swoje inne i gitara ja to przyjmuje do wiadomości.
Żeby w końcu uśmierzyć twoje rozterki postanowiłem uchylić rąbka tajemnicy takiego stanu rzeczy. Otóż, T-Roc to "Tiguan dla ubogich"!. Niemiec jak już ma kupić tego typu auto to kupuje jego wydanie dla dorosłych czyli Tiguana. Pół numeru większy i porządnie wykonany.
Wachacz

Ostatnie dane o sprzedaży aut w Polsce w listopadzie: 1 Toyota corolla-1979 szt, 2. Toyota c-hr-1101 szt. 3. T roc 908 szt. 10.Toyota Yaris 588 szt.
Od początku roku sprzedano 1 miejsce Toyota corolla-19968 szt. 10 miejsce Hyundai i30-7158 szt. W pierwszej dziesiątce nie ma marki VW !!!???.Co o tym myślicie ?.
extreme84

Post autor: extreme84 »

Ja myślę, że mocno zeszliscie z tematu wątku na którym piszecie...
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
gzesio2

Post autor: gzesio2 »

Czy jest ktoś kto zamawiał we wrześniu i ma potwierdzony tydzień produkcji?
Andrea52

Post autor: Andrea52 »

Panowie, nie można sprzedawać czegoś czego nie ma . W salonach u nas też stoją ale nie na sprzedaż tylko na reklamę a jak chcesz kupić to cena powala z nóg.
Wachacz

Do Spinnera gdyby Niemcy nie mieli tak dogodnych warunków zakupu nowych aut a kupują głównie na b.niskie raty i musieli kupować jak my za gotówkę to myślę że w tej niebardzo bogatej Saksonii jeździli by takimi samymi starszymi autami jak Polacy.Dla Niemca w Saksonii wydanie 40 tys.ero to majątek mało kogo stać na takie pieniądze gdzie zarabiają ok.2 tys.euro ?.Znajomy który wrócił z rodziną już na niemieckiej emeryturze po 30 latach z zachodnich Niemiec na "stare śmieci"aż przeciera oczy że zdumienia widząc na naszej ulicy ganc nowe auta kupione za gotówę ! jak mówię że moje i sąsiadów auta kosztowały 30, i nawet 60 tys.ero to mówi że my na naszym terenie żyjemy bogato a w Polsce bardzo się poprawiło widząc jakimi autami jeżdzimy a na naszym terenie jeździ b.wiele aut salonowych.Opisuję autentyczny przykład z tego wynika że nie jest tak bogato i fajnie u naszych sąsiadów jak wielu sobie myśli,widać jak na dłoni jakimi autami Niemcy przyjeżdżają do Świeradowa,Karpacza mówimy że "goście z DDR-owa" ?.pozdrawiam.
Renii

Post autor: Renii »

Wachacz pisze: 05 gru 2021, 11:55 Do Spinnera gdyby Niemcy nie mieli tak dogodnych warunków zakupu nowych aut a kupują głównie na b.niskie raty i musieli kupować jak my za gotówkę to myślę że w tej niebardzo bogatej Saksonii jeździli by takimi samymi starszymi autami jak Polacy.Dla Niemca w Saksonii wydanie 40 tys.ero to majątek mało kogo stać na takie pieniądze gdzie zarabiają ok.2 tys.euro ?.Znajomy który wrócił z rodziną już na niemieckiej emeryturze po 30 latach z zachodnich Niemiec na "stare śmieci"aż przeciera oczy że zdumienia widząc na naszej ulicy ganc nowe auta kupione za gotówę ! jak mówię że moje i sąsiadów auta kosztowały 30, i nawet 60 tys.ero to mówi że my na naszym terenie żyjemy bogato a w Polsce bardzo się poprawiło widząc jakimi autami jeżdzimy a na naszym terenie jeździ b.wiele aut salonowych.Opisuję autentyczny przykład z tego wynika że nie jest tak bogato i fajnie u naszych sąsiadów jak wielu sobie myśli,widać jak na dłoni jakimi autami Niemcy przyjeżdżają do Świeradowa,Karpacza mówimy że "goście z DDR-owa" ?.pozdrawiam.
👍POPIERAM NIE DAJMY SIĘ OBRAŻAĆ !!!!!
Spinner

Post autor: Spinner »

Andrea52 pisze: 05 gru 2021, 11:47 Panowie, nie można sprzedawać czegoś czego nie ma . W salonach u nas też stoją ale nie na sprzedaż tylko na reklamę a jak chcesz kupić to cena powala z nóg.
Cena powala z nóg? Auta kosztują tyle ile klienci są gotowi zapłacić. Sądząc po kolejkach w salonach są gotowi i płacą ile dealer zagęga. Ludzie uciekają z kasą z lokat, różnych tzw. instrumentów finansowych itp.. Ci co mieli dużo pieniążków kupili sobie nieruchomość albo dwie. Ci co mieli mało poszli kupić nowe autko.
Andrea52

Post autor: Andrea52 »

Fanaberie ludzkie są chorobą która nie odzwierciedla racjonalnego myślenia, dlatego człowieka myślącego realnie nie porwie cena towaru ,tylko wartość i korzyści płynące z tytułu jego nabycia. To ,że ktoś może wyasygnować krocie za badziewie nie świadczy o jego mądrości lecz tylko o jego ego.
ODPOWIEDZ