Opony
Re: Opony
Nie jest tragicznie, wygląda tylko trochę jak na pontonach To samo auto widziałem, między innymi przez niego tak mi się ten kolor spodobał.
T-Roc Premium 2.0 TDI DSG 4motion Black Oak
Dach panoramiczny, DCC, Kamera cofania, Instalacja telefoniczna, Elektryczna pokrywa bagażnika
Pakiety: Drogowy, Komfort, Zimowy
Zamówienie: 05.04.2018
Odbiór: 25.01.2019 (zmiana z 1.5 TSI na 2.0 TDI)
Dach panoramiczny, DCC, Kamera cofania, Instalacja telefoniczna, Elektryczna pokrywa bagażnika
W pośrednim systemie TPMS nie ma czujników ciśnienia. Zmiany ciśnienia są obliczane z czujników ABSu, w taki sposób, że jak masz mniej powietrza w kole to średnica będzie się lekko różnić a w związku z tym prędkość obrotowa będzię inna, co wykryje ABS. Tanie rozwiązanie, acz nieidealne.
T-Roc Premium 2.0 TDI DSG 4motion Black Oak
Takie testy z gazet nadają się do czytania na kiblu jak nie ma nic ciekawszego do czytania.
Ten system działał całkiem dobrze już 10 lat temu, kiedy miałem Octavię II i zimowa opona była fabrycznie uszkodzona - schodziło powietrze, ale bardzo powoli. Wystarczyło, że zeszło około 0,3 bara i od razu było powiadomienie. "Testowałem" to praktycznie cały sezon zimowy, bo nie miałem czasu na naprawę, a schodziło na tyle wolno, że nie było to uciążliwe, ale samo powiadamianie o zbyt niskim ciśnieniu działało idealnie.
https://www.auto-swiat.pl/porady/eksplo ... ia/wtly7jd hmm być może jest tak jak mówisz. Może jest inaczej, jedno jest pewnie, nie ma zaworków z czujnikiem ciśnienia nie ma problemu ze zmiana kół, jedynie nigdy nie wiemy jakie mamy ciśnienie