Wycieraczki
Re: Wycieraczki
U mnie to samo. 20k km - tylna skacze jak kangurzyca w rui, przednie są ok. Wymieniam na wiosnę.
T-Roc Premium 2.0 TDI DSG 4motion Black Oak
Dach panoramiczny, DCC, Kamera cofania, Instalacja telefoniczna, Elektryczna pokrywa bagażnika
Pakiety: Drogowy, Komfort, Zimowy
Zamówienie: 05.04.2018
Odbiór: 25.01.2019 (zmiana z 1.5 TSI na 2.0 TDI)
Dach panoramiczny, DCC, Kamera cofania, Instalacja telefoniczna, Elektryczna pokrywa bagażnika
Pakiety: Drogowy, Komfort, Zimowy
Zamówienie: 05.04.2018
Odbiór: 25.01.2019 (zmiana z 1.5 TSI na 2.0 TDI)
Jak ustawić automatyczne włączanie wycieraczek podczas deszczu? W menu mam tą opcje zaznaczoną, wycieraczki nie włączają się.
Kolejne rozczarowanie jakością czy raczej bylejakością T-Roc'a. Prawa wycieraczka, "prawie nowa", wyczynia dzikie harce. W żadnym z do tej pory ujeżdżanym samochodzie, nie zdarzyło mi się by po tak krótkim czasie, niezbyt wytężonej eksploatacji działo się coś z wycieraczkami. Obejrzałem pióro i nie jest wcale zużyte. Jedyna możliwość to taka, że badziewne ramię ulega odkształceniu i nie utrzymuje pióra w odpowiednim położeniu (prostopadle do płaszczyzny szyby) i pióro przekoszone w jedną stronę, przy zmianie kierunku ruchu nie może się płynnie wyłożyć w drugą stronę tak by głaskać szubę tylko szoruje "pod włos".
Instrukcja strona 108, z pozycji gdy wycieraczki są wyłączone jedna pozycja w górę i na tym poziomie wycieraczki działają na podstawie czujnika deszczu. Można również dostosować tą prędkość (działania czujnika) malutkim przełącznikiem w górnej części przełącznika, czym bardziej w prawo tym szybciej będą działać.
T-ROC 1.5 TSI DSG, wersja Premium + bajery, kolor Niebieski "Ravenna" metalik Czarny, zamówiony 30.06, odebrany 24.11.21.
-
Dzień dobry!
Ile wynosi dokładna długość wycieraczek w T-ROC? W niektórych sklepach znalazłem informację, że pióro pasażera jest krótsze niż oryginalne.
Ile wynosi dokładna długość wycieraczek w T-ROC? W niektórych sklepach znalazłem informację, że pióro pasażera jest krótsze niż oryginalne.
-
Tak pasażera pióro jak kupisz nowe będzie parę cm krótsze niż oryginał i tego nie przeskoczysz.
Długość 650mm oraz 475mm
Długość 650mm oraz 475mm
Jak zgłosić wycieraczkę na reklamację? (Chodzi mi o zgłoszenie gwarancyjne) zgłaszacie to do dealera czy w jaki sposób? Wycieraczkę robią wysyłkowo, czy trzeba się fatygować?
-
U mnie 24.000 i zbierają jak nowe.
Jak się dba tak się ma
Fakt, że nie są one najlepszej jakości, ale po brudnej czy zakurzonej szybie zawsze przy pierwszym ruchu będzie skakać. Trzeba pamiętać, żeby od czasu do czasu, np przy myciu auta przetrzeć same pióra/gumy. Widać wtedy ile tam syfu się zbiera i to on powoduje takie skakanie.
Fakt, że nie są one najlepszej jakości, ale po brudnej czy zakurzonej szybie zawsze przy pierwszym ruchu będzie skakać. Trzeba pamiętać, żeby od czasu do czasu, np przy myciu auta przetrzeć same pióra/gumy. Widać wtedy ile tam syfu się zbiera i to on powoduje takie skakanie.
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami
Maj 2021
Maj 2021