Volkswagen OE 5Q0129620G filtr powietrza do 1.5 TSI to filtr robiony dla VW przez polskiego Filtrona.
Filtr powietrza 1.5
Re: Filtr powietrza 1.5
U mnie jak napisałem był filtr na 1 montaż made in Poland o symbolu OE 5Q0 129.620 E nie G.skoro człowiek napisał że filtr powietrza wymienili to może się "walneli"jak piszą filtr wymienia się 4 lata lub po 60 tys/km.pozdrawiam
ja wymieniałem teraz przy 60kkm, wcześniej chyba przy 20kkm i powiem znów, że po 40kkm filtr był na prawdę czysty jak na taki przebieg. Wiec akurat tu można zaakceptować zalecenia producenta co od okresu wymiany
U mnie teraz przy wymianie jak pisałem 18 tys/km filtr powietrza jeszcze można 10 tys/km "nalatać"ale kabinowy zabity brudny ja dużo jeżdżę z klimą po wymianie czuć inne dmuchanie, to na prawdę "groszowe" wydatki warto wymieniać częściej.pozdrawiam
W moim T-ROC był filtr made in Poland. Wymieniłem go na Filtrona, który niczym się nie różnił
Mogę dodać że ma przeglądzie wymieniają tylko filtr kabinowy aktualny koszt w ASO-243 zł !!!!!!!!!! gdzie filtr ok.60 zł wymiana trwa 4 min. !!!.pozdrawiam
michnik pisze: ↑27 sie 2022, 17:54Dokładnie serwis wymienia filtr powietrza co 90 tyś mi przy 60 tyś nie chcieli wymienić w ramach pakietu więc sam sobie wymieniłem.
Bzdura, żaden serwis VW nie wymieni w pakiecie przeglądów filtra powietrza silnika przy 21 000 km!
Filtr kabinowy owszem.
Jeżeli to zrobili to znaczy, że wpadłeś w oko serwisantowi
Gratuluję.
Grzenio
Przy a6 filtr powietrza według ASO także co 90 tys km
Wymieniłem sam . Orginalny filtr to Filtron.
Wymieniłem sam . Orginalny filtr to Filtron.
1.5 DSG 6,0 spalanie