Opinia o aucie
Re: Opinia o aucie
Ja od nastu lat jestem wierny grupie VW (najpierw Octavia, potem 4 passaty, teraz Tiguan i T-Roc) i bardzo polecam serwis Lellek w Gliwicach. Kilka lat temu miałem awarię w Niemczech i serwis niemiecki wycenił naprawę na 2 000 euro, wystarczył jeden telefon do Lellka i okazało się, że naprawa (słynne pompowtryskiwacze) ma być za darmo z reguły jak pamiętam "dobrej ręki" i po przedstawieniu w serwisie niemieckim numeru decyzji okazało się to prawdziwe.
Poprzednim autem też vw zajechałem do ASO miałem pytanie o jakąś drobną usterkę coś mi wytłumaczyli a ja im mówię że byłem też w niemieckim ASO(mieszkam przy granicy) mówili coś innego a oni z ironią odpowiadają że to "bzdury"na koniec zapytałem czy Niemcy szkolili się u was czy wy u niemieckich mechaników ??? oczywiście zapadła cisza,wiadomo że każda sroka swój ogonek chwali ale naszych ASO często przesadzają na zasadzie "dużo słów a mało treści" pewnie nie jeden z nas się przekonał lub przekona ?.
Ponoć nasze t-roci zajmują 5 miejsce wśród najbardziej niezawodnych nowych aut No oby to była prawda
https://www.autoexpress.co.uk/driver-po ... e-cars-buy
https://www.autoexpress.co.uk/driver-po ... e-cars-buy
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
Ja bym wolał żeby to nie była prawda tzn. żeby zajmowały nie 5-te a 1-wsze miejsce
Na 1 miejsce zero szans. Byłem dzisiaj po raz kolejny w serwisie vw. Jak pisałem wcześniej, sprawa dotyczy brzęczenia czy też dzwonienia z okolic skrzyni biegów. Dowiedziałem się, że manual 6-cio biegowy tak ma. Ponoć centrala o tym wie ale nic nie robią bo nie ma akcji serwisowej. Dziwne tylko, że tak mało ludzi jeżdzi na reklamacje tej usterki. W każdym razie mówią, żeby jeżdzić i słuchać jak dzwoni. Super.
T-roc
Kolego , spróbuj w innej ASO.
Koledzy a może ktoś potrafi wymienić markę samochodu lub model którego nic nie "boli" ? Czy są takie auta ???.
Witam!
Nie ma takiego samochodu, którego nic nie boli.
Od kilku miesięcy T-roc 2.0, 190 kucyków ,4motion. Za mną cała paleta skód(od felicji , przez fabię, roomstera, citigo, octavię4x4). Było pięknie. I autkami i z serwisem.Czas na zmiany. Co dalej i jakie nowe doświadczeniaz WV? Pożyjemy,zobaczymy. Fakt, nic mnie już nie zaskoczy.(Nieco zawirowań przy zakupie) . Generalnie (póki co) autko super na ,,stare lata".Trzeba tylko oswoić i skonfigurować pod siebie tych wszystkich elektronicznych asystentów. No i bagażnik... (dojazdówka a nad nią płytko i płasko - nie toleruję zestawów naprawczych, ale tu jest jeszcze potencjał w składaniu siedzeń) .Prowadzi się idealnie.Fajne ,bardzo sympatyczne autko,średnie spalanie bardzo pozytywnie. Tylko ta cena...Coś za coś... Póki co nieźle.
Pozdrawiam!
Nie ma takiego samochodu, którego nic nie boli.
Od kilku miesięcy T-roc 2.0, 190 kucyków ,4motion. Za mną cała paleta skód(od felicji , przez fabię, roomstera, citigo, octavię4x4). Było pięknie. I autkami i z serwisem.Czas na zmiany. Co dalej i jakie nowe doświadczeniaz WV? Pożyjemy,zobaczymy. Fakt, nic mnie już nie zaskoczy.(Nieco zawirowań przy zakupie) . Generalnie (póki co) autko super na ,,stare lata".Trzeba tylko oswoić i skonfigurować pod siebie tych wszystkich elektronicznych asystentów. No i bagażnik... (dojazdówka a nad nią płytko i płasko - nie toleruję zestawów naprawczych, ale tu jest jeszcze potencjał w składaniu siedzeń) .Prowadzi się idealnie.Fajne ,bardzo sympatyczne autko,średnie spalanie bardzo pozytywnie. Tylko ta cena...Coś za coś... Póki co nieźle.
Pozdrawiam!
Podobnie u mnie fajne autko dla dwojga młodych emerytów 5 lat gwarancji a co będzie się działo czas pokaże oby nic lub niewiele,jakby co mam niemieckie ASO po nosem jak nasi nie dadzą rady pojadę za Nysą tam sobie poradzą.