Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Mam jakąś starą wersję po angielsku w pdf, dostałem od pani, z którą załatwiałem zamówienie. Nie wiem z kiedy ona jest - brak tam info o wersji/datowaniu dokumentu.
W wersji 06.2021, również przy zestawie wskaźników, informacja o obsłudze z kierownicy multifunkcyjnej ma "stary" układ klawiszy i chyba tym bym się bardziej sugerował Swoją drogą, czy ta nowa wersja kierownicy nie ma "przycisków" dotykowych, bo gdzieś obiły mi się o uszy straszne narzekania, że się przypadkowo coś się potrafi "przycisnąć" przy operowaniu kierownicą (tyle, że już nie pamiętam, którego modelu VAGa to dotyczyło) ?
Z zegarami sprawa jest bardziej zastanawiająca bo analogowej wersji w ogóle nie widać w instrukcji a ta cyfrowa basic różni się przecież znacznie.
Pokrętła od klimy w tym dokumencie są w dalszym ciągu "analogowe".
Widzę, że nie dość, że trzeba czekać dwa razy dłużej niż zapowiadali to jeszcze dostaniemy jakieś jajko niespodziankę
Obrazek kierownicy się różni od tego w najnowszej wersji ale zasada działania i chwyt kierowcy są identyczne - możliwe, że tylko rysunek zaktualizowali dla wszystkich nowych instrukcji z adnotacją, że jest poglądowy. W wersji 06.2021, również przy zestawie wskaźników, informacja o obsłudze z kierownicy multifunkcyjnej ma "stary" układ klawiszy i chyba tym bym się bardziej sugerował Swoją drogą, czy ta nowa wersja kierownicy nie ma "przycisków" dotykowych, bo gdzieś obiły mi się o uszy straszne narzekania, że się przypadkowo coś się potrafi "przycisnąć" przy operowaniu kierownicą (tyle, że już nie pamiętam, którego modelu VAGa to dotyczyło) ?
Z zegarami sprawa jest bardziej zastanawiająca bo analogowej wersji w ogóle nie widać w instrukcji a ta cyfrowa basic różni się przecież znacznie.
Widzę, że nie dość, że trzeba czekać dwa razy dłużej niż zapowiadali to jeszcze dostaniemy jakieś jajko niespodziankę
Advance 1,5 TSI manual, RM2022, pakiet drogowy, komfort, design + siedzenia "komfort" + kamerka.
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia 47 u dealera, odbiór 8.12
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia 47 u dealera, odbiór 8.12
Tylko , że to chyba tak jest popisane jak patrzyłem w instrukcji my 2020
Nieeee, mam tę kierownicę w pasacie. Guziki są normalne, nic się samo nie wciska. Ładniejsza i wygodniejsza od poprzedniej wersji.szyna pisze: ↑07 wrz 2021, 4:34 Swoją drogą, czy ta nowa wersja kierownicy nie ma "przycisków" dotykowych, bo gdzieś obiły mi się o uszy straszne narzekania, że się przypadkowo coś się potrafi "przycisnąć" przy operowaniu kierownicą (tyle, że już nie pamiętam, którego modelu VAGa to dotyczyło) ?
W instrukcji z 6.2021 są zegary analogowe. Wskaźniki cyfrowe basic to wg mnie te z komputera pokładowego pomiędzy zegarami analogowymi (6)
- Załączniki
-
- 44C3E91E-F82A-4A03-8828-F9E146CC333F.jpeg (216.44 KiB) Przejrzano 3013 razy
Troc Premium indium grey 1.5 + dsg + pakiet sport + pakiet drogowy + keyless + automatyczny bagażnik + kamera cofania + felgi szare Kolumbus 17 - zamówiony 11.06 - wyprodukowany 14.10. Odbiór 23.11.
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
-
Konfigurator portugalski po przetłumaczeniu translatorem powiada:
"Informacje o konfiguratorze:
Obecnie znajdujemy się w okresie przejścia na rok modelowy 2022.
Wyposażenie standardowe , cena modelu, wyposażenie opcjonalne i zużycie mogą różnić się od tego, co jest obecnie na naszej stronie internetowej.
Mamy nadzieję, że te informacje zostaną zaktualizowane tak szybko, jak to możliwe."
Kota w worku żeśmy kupili...
Wyposażenie standardowe , cena modelu, wyposażenie opcjonalne i zużycie mogą różnić się od tego, co jest obecnie na naszej stronie internetowej.
Mamy nadzieję, że te informacje zostaną zaktualizowane tak szybko, jak to możliwe."
Mi sprzedawca dziś mówił, że RM2022 ma tą samą kierownice co RM2021. Pytanie czy teoretyzuje czy wie.
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
T-Roc Premium 1.5 DSG
Jeszcze brakuje, żeby po 6 miesiącach oczekiwania zażyczyli sobie dopłaty bo model rocznikowo wyższy i bo wszystko podrożało.Ziomekatomek pisze: ↑07 wrz 2021, 12:44 Konfigurator portugalski po przetłumaczeniu translatorem powiada:
-
Ja mam pytanie trochę nie na temat ale szkoda zakładać nowy temat. Jak się wycisza muzykę? Czy każdorazowo trzeba klikać vol- przy podjeżdżaniu do maka?
Cena obowiązuje z dnia zakupu więc niema możliwości aby robić jakiś dopłaty.
Jestem po rozmowie z dealerem i w nowych umowach vw nie gwarantuje już ceny.
Oni nie dostają żadnych informacji od importera. Wygląda to mega nieprofesjonalnie w wykonaniu centrali. Już lepiej powiedzieć, iż mamy 3/4 miesiące obsuwy i tyle. Wszyscy mają problemy z półprzewodnikami i to nie jest przecież tajemnica.
Moje auto dalej czeka na szczury portowe i kuny
TR 1.5 Premium, manual, zamówienie połowa kwietnia, zatwierdzony 25 tydzień, podobno szczury go nie zjadły i został załadowany na statek
Mój deleer zapewnia że cena się nie zmienia