Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Wczoraj byłem w jednym z salonów przejazdem, znajomy jazde próbną odbywał.
Stało sporo t-rocow ale wszystkie sprzedane poza testowym. Dodatkowo dziewczyny tam pracujące faktycznie wspomiały, że obecne zamówienia już na lift mają. W sumie zastanawiam się jak te zamówienia przyjmują bo jeszcze ceny i wyposażenie nie jest znane
Z ciekawostek to Forda Pumę i Mazdę CX30 - od ręki można dostać. Mini Countryman - trzeba czekać koło 4 miechów wedłu salonu.
Stało sporo t-rocow ale wszystkie sprzedane poza testowym. Dodatkowo dziewczyny tam pracujące faktycznie wspomiały, że obecne zamówienia już na lift mają. W sumie zastanawiam się jak te zamówienia przyjmują bo jeszcze ceny i wyposażenie nie jest znane
Z ciekawostek to Forda Pumę i Mazdę CX30 - od ręki można dostać. Mini Countryman - trzeba czekać koło 4 miechów wedłu salonu.
Advance 1,5 TSI manual, RM2022, pakiet drogowy, komfort, design + siedzenia "komfort" + kamerka.
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia 47 u dealera, odbiór 8.12
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia 47 u dealera, odbiór 8.12
-
Tu się nie ma co sugerować stroną internetową i tym co kto który sprzedawca mówi.
Dostałem w Seacie do porównania wycenę na Aronę przed i po lifcie zanim pojawił się oficjalny konfigurator na stronie internetowej.
W Seacie nie "czarowano" mnie terminami...
Info właśnie z salonu, chyba świeża sprawa bo z ofertą mają koledze wrócić za jakiś czas a realny termin coś mówili Q2 2022, więc może realnie... kto to dziś wie co będzie jutro?
Advance 1,5 TSI manual, RM2022, pakiet drogowy, komfort, design + siedzenia "komfort" + kamerka.
-=-
-=-
To co tu czytam jest smutne. Naprawdę NIKT nie znalazł skutecznej drogi na wyegzekwowanie terminu dostawy w VW, tylko wszyscy pokornie czekają po 5-7 miesięcy? Nie chce mi się w to wierzyć. Organizacje konsumenckie? Jakieś naciski w prasie fachowej? Wiem, że dealer odsyła do importera, importer do producenta, a producent do dealera, ale oni wszyscy mają w nazwie VW, więc może pora zabrać się za to towarzystwo systemowo? Mechanizm jest prosty - jest opoźnienie, musi być kara za niedotrzymanie terminów. Jakieś pomysły? Są tu na forum prawnicy? Dziennikarze?
"-Nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobi?"Jakieś pomysły? Są tu na forum prawnicy? Dziennikarze?
Żadna w tym arogancja tylko takie czasy. Uważam, że pieniactwo nikomu nie służy. Jakoś nie wyobrażam sobie by właściciel jednego czy drugiego salonu nie był zainteresowany jak najszybszą sprzedażą, jak największą sprzedażą itd. Po co toczyć pianę, szukać dziennikarzy, prawników ... do Prezydenta zaraz, do Jarosława może nawet ... Nie ma to nie ma i już. Kiedyś nie było internetu i też było dobrze. Pogląd znany z trybuny sejmowej, że: Nam się to po prostu należy nie jest mi bliski i polecam to rozwadze innym.
"-Nie mamy Pana płaszcza i co nam Pan zrobi?"
Kolega Oso_Elvis tyle co się zarejestrował i już grzmi z trybuny: "Nu, zajac, pagadi!"
Ostatnio zmieniony 27 wrz 2021, 19:46 przez Ufek, łącznie zmieniany 4 razy.
T-Roc Advance 1.5 TSI 150 KM manualtronic 6-biegowy - odebrany 23 grudnia 2021
Nikt takowej drogi nie znajdzie, pandemia, przestoje w fabrykach półprzewodników, które nie są VW, itd.Oso_Elvis pisze: ↑27 wrz 2021, 15:37 To co tu czytam jest smutne. Naprawdę NIKT nie znalazł skutecznej drogi na wyegzekwowanie terminu dostawy w VW, tylko wszyscy pokornie czekają po 5-7 miesięcy? Nie chce mi się w to wierzyć. Organizacje konsumenckie? Jakieś naciski w prasie fachowej? Wiem, że dealer odsyła do importera, importer do producenta, a producent do dealera, ale oni wszyscy mają w nazwie VW, więc może pora zabrać się za to towarzystwo systemowo? Mechanizm jest prosty - jest opoźnienie, musi być kara za niedotrzymanie terminów. Jakieś pomysły? Są tu na forum prawnicy? Dziennikarze?
Podobno dziś ruszyła nowa fabryka półprzewodników w Austrii, może coś się ruszy.
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami
Maj 2021
Maj 2021
Rozumiem, że polecane jest pokorne spuszczenie wzroku w postawie zasadniczej najlepiej i udawanie, że nic sie nie dzieje? To czemu ma służyć ten wątek w forum - wylewaniu gorzkich żalów i upustowi frustracji po wielomiesięczym oczekiwaniu na realizację zamówienia. Jeśli tak, to powodznia!
Nie, ani wylewaniu żali ani frustracji, po prostu jako społeczność/grupa osób zainteresowana kupnem, osób które nabyły wspomniane auto, które informują się wzajemnie o postępach lub ich braku (niestety to częściej w zamówieniu i tyle. Nikt nic nie poradzi na pandemię, na brak części, na powódź w Niemczech, na planowy urlop w fabryce i na 1000 innych nieprzewidzianych komplikacji i rzeczy. Jeżeli faktycznie zależy Ci na wbijaniu kija w mrowisko, ew. szukaniu sensacji i próbie zrobienia rozkminy...zmień forum Ja nie czuję potrzeby się niepotrzebnie nakręcać i zawracać kijem przysłowiowej Wisły,(chociaż może bardziej Odry )
Pozdrawiam, życzę cierpliwości w oczekiwaniu!
Pozdrawiam, życzę cierpliwości w oczekiwaniu!
T-Roc 1.5 TSI Premium Sport Szary Indium Zamówiony: 26.05, produkcja: 36. tydzień (początkowo 29. )
Raksu popieram Cię w 100%
-
Patrzę w zamówienie i nie widzę podstaw do stwierdzenia, że VW mnie oszukał, na razie mieszczą się w terminach i jest szansa, że się jednak wyrobią.Oso_Elvis pisze: ↑28 wrz 2021, 9:44 Rozumiem, że polecane jest pokorne spuszczenie wzroku w postawie zasadniczej najlepiej i udawanie, że nic sie nie dzieje? To czemu ma służyć ten wątek w forum - wylewaniu gorzkich żalów i upustowi frustracji po wielomiesięczym oczekiwaniu na realizację zamówienia. Jeśli tak, to powodznia!
Z tego co ludzie piszą na forum, osoby u których termin dostawy został przekroczony dostały zwrot zaliczki, dodatkowe rabaty albo mogły wybrać inną dostępną u dealera opcję. Ci u których wiadomo było, że nie odbiorą samochodu w terminie dostali w wakacje pismo od VW.