marchell pisze: ↑21 paź 2024, 10:47
cytat z twojej wypowiedzi : jeśli wcześniej nie sprzedam
to wyłącze to ustrojstwa bo tak chcę
Jeżeli miałeś od początku takie zamiary to po kiego rozwijasz temat
Oto moja mała modyfikacja gdzie fabryk postanowiła zaoszczędzić parę groszy:-)
Postanowiłem zrobić mały upbgrade zapalniczki, a raczej jej podświetlenie.
Instalacja która idzie do zapalniczki ma tylko dwa przewody + i - gdzie zapalniczka ma trzy piny - wspólny minus i dwa plusy ( jeden plus odpowiedzialny za działanie zapalniczkim, a drugi za podświetlenie). Oczywiście Nasze zapalniczki nie mają podświetlenia więc zakupiłem u Chińczyków zapalniczkę z Golfa 7/7.5 bo ma białe podświetlenie i na dodatek Ledowe gdzie idealnie pasuje do reszty podświetlenia.
Więc postanowiłem zrobić mały adapter jak na zdjęciu
Kabel brązowy to wspólny Minus
Kable czerwone to Dwa plusy przylutowane do siebie.
KosA pisze: ↑02 lis 2024, 17:34
Oto moja mała modyfikacja gdzie fabryk postanowiła zaoszczędzić parę groszy:-)
Postanowiłem zrobić mały upbgrade zapalniczki, a raczej jej podświetlenie.
Instalacja która idzie do zapalniczki ma tylko dwa przewody + i - gdzie zapalniczka ma trzy piny - wspólny minus i dwa plusy ( jeden plus odpowiedzialny za działanie zapalniczkim, a drugi za podświetlenie). Oczywiście Nasze zapalniczki nie mają podświetlenia więc zakupiłem u Chińczyków zapalniczkę z Golfa 7/7.5 bo ma białe podświetlenie i na dodatek Ledowe gdzie idealnie pasuje do reszty podświetlenia.
Więc postanowiłem zrobić mały adapter jak na zdjęciu
Kabel brązowy to wspólny Minus
Kable czerwone to Dwa plusy przylutowane do siebie.
Tylko wali po oczach w nocy strasznie, bo bez regulacji jasności jest w takim wykonaniu. Trzeba tego dodatkowego plusa z jakiegoś przycisku podebrać, wtedy się zmienia jasność razem z oświetleniem deski.
Nie lubię dwuculindrowej pracy silnika, a w szczególności dźwięku jaki wydaje silnik, gdy pracuje w tym trybie.
Mam T-Roca z 2022 po lifcie i w ustawieniach nie ma możliwości wyłączenia tego trybu.
Czy ktoś z Was próbował wyłączyć ten tryb poprzez kodowanie - modyfikacje?
Czy jest wogóle taka opcja, aby to wyłączyć?
Witaj!
Jest możliwość, ale tylko i wyłącznie poprzez modyfikację oprogramowania silnika. Zazwyczaj robią to firmy, które zajmują się Tuningiem samochodów. W Małopolsce (Jasło) pytałem i koszt to 800 zł.
Zostało mi jeszcze kilka kilometórw gwarancji i biorę się za to....
Sebas pisze: ↑03 lis 2024, 22:17
Tylko wali po oczach w nocy strasznie, bo bez regulacji jasności jest w takim wykonaniu. Trzeba tego dodatkowego plusa z jakiegoś przycisku podebrać, wtedy się zmienia jasność razem z oświetleniem deski.
W rzeczywistości świeci jak reszta oświetlenia i nie oślepia.
Właśnie będę się podpinał pod lampkę która jest we wnęce nad ładowarką indukcyjną - taki jest plan
VW T-Roc Sport 1.5 l TSI
Produkcja 12.21r. rejestracja 01.22r.