Radio internetowe
Re: Radio internetowe
przez lupkę też Ci nie wyszukuje ? Daj jakiś przykład sprawdzę jak to u mnie jest.
wpisuję w lupkę: Nostalgie i znajduje 29 stacji z tego tylko dwie francuskojęzyczne, ale żadna nie jest tą, którą daje się odszukć np. z aplikacji androidowej: Nostalgie Disco Fever
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless
u mnie tez tego w infotainmentowej wersji audials nie ma. W AA w andku odnajduje Mam wrazenie, ze oni maja swoj serwer posredniczacy czy cos bo ostatni mi wszystkie Antyradia podmieniło na jakies wloskie muzyki klasyczne, jakies poludniowamerykanskie rytmy etc. Co dziwne zmieniły sie ikony i strumien, ale podpis byl dalej AntyRadio Warszawa, czy Antyradio Polski Rock. Co ciekawe wybranie z ostatnio słuchanych stacji prowadziło do jakiej "dzikiej" stacji. Musiałem wyszukiwac lupką i jeszcze raz uruchamiac streaming by dodac do listy. Z drugiej strony ilość miejsc na liście, też jakaś ograniczona. Juz mi sie zapelniła cala
Poki co musze zwalczyc by mi dzwiek w AA wracal po skonczonej rozmowie a nie zostawal na telefonie. Wtedy chyba przejde kompletnie na Audials z AA.
Poki co musze zwalczyc by mi dzwiek w AA wracal po skonczonej rozmowie a nie zostawal na telefonie. Wtedy chyba przejde kompletnie na Audials z AA.
Zgłosiłem oficjalnie problem do VW i bardzo szybko dostałem odpowiedź, że lista stacji radiowych dostępna w samochodzie powinna być zgodna z tą, którą można wyszukać na stronie partnera www.radio.de
Poproszono mnie także o info jakich stacji dostępnych do słuchania na powyższej stronie nie mam w samochodzie więc wysłałem parę przykładów.
Zwrotnie dostałem info, że po weryfikacji rozwiązaniem problemu zajmuje się dział techniczny w Niemczech gdzie finalnie trafiło moje zgłoszenie oraz przeprosiny za niedogodność z prośbą o cierpliwość
Co do tego problemu z podmianą strumienia w stosunku do wywświetlanej nazwy też tego doswiadczyłem ale wg. mnie to jest jakiś problem z programowaniem komórek pamięci czy też bardziej z kolejnościa i wyborem miejsca z menu z którego idziemy do zaprogramowania danej komórki pamięci.
Poproszono mnie także o info jakich stacji dostępnych do słuchania na powyższej stronie nie mam w samochodzie więc wysłałem parę przykładów.
Zwrotnie dostałem info, że po weryfikacji rozwiązaniem problemu zajmuje się dział techniczny w Niemczech gdzie finalnie trafiło moje zgłoszenie oraz przeprosiny za niedogodność z prośbą o cierpliwość
Co do tego problemu z podmianą strumienia w stosunku do wywświetlanej nazwy też tego doswiadczyłem ale wg. mnie to jest jakiś problem z programowaniem komórek pamięci czy też bardziej z kolejnościa i wyborem miejsca z menu z którego idziemy do zaprogramowania danej komórki pamięci.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless
Ale pod tymi komorkami pamieci podlinkowane byly strumienie internetowe których nigdy nie słuchałem ani nie miałem pojęcia, że istniejąJacK666 pisze: ↑02 lip 2023, 23:08 Co do tego problemu z podmianą strumienia w stosunku do wywświetlanej nazwy też tego doswiadczyłem ale wg. mnie to jest jakiś problem z programowaniem komórek pamięci czy też bardziej z kolejnościa i wyborem miejsca z menu z którego idziemy do zaprogramowania danej komórki pamięci.
Ikona i strumień były obce - zostały natomiast tylko nazwy typy Antyradio Warszawa, albo Antyradio Polski Rock Wrzucasz sobie Antyradio Polski Rock a tam jakas babeczka zawodzi po hiszpańsku Musiałem przez lupę wyszukać jeszcze raz Antyradio Warszawa, uruchomic strumien i przypisac do komorki pamieci. W TOP100 próba uruchomienia strumienia konczyła się na hiszpańskiej wokalistce
Ogólnie ten cały infotaitnment mam wrazenie ze przez to ze jest platny to leci przez ich proxy - wczoraj podczas słuchania nagle zerwało i wyskoczył znany komunikat Pobiera.... i nic. Restarty radia według procedury ktora zawsze dzialala, nic. Przelaczylem na Audials z AA - po 5 sekundach stacja gra.
Co lepsze u góry ikonki pokazuja - że dostep do Internetu jest wiec infotainment nie powinien miec problemu.
Zbieram sie w sobie bym im wysmarowac zgłoszenie i przypomniec ze zaplacilem za radio internetowe które nie działa Niech zwracaja kase za usluge ktora nie dziala
A to czegoś takiego nie doświadczyłem.
Dostęp do internetu jest poprzez eSIM pewnie to Cubic Telecom a więc w Polsce to roaming i może akurat zasięg był słabszy i przerwało.
Ja mam dostęp przez wykupiony pakiet w Cubic i jakoś specjalnie nie zrywa ale zdarza się czasami na kilka sekund.
Zakładam, że to bardziej problem z zasięgiem i szybkością internetu a nie problem aplikacji choć nie doktoryzowałem się w temacie.
Dostęp do internetu jest poprzez eSIM pewnie to Cubic Telecom a więc w Polsce to roaming i może akurat zasięg był słabszy i przerwało.
Ja mam dostęp przez wykupiony pakiet w Cubic i jakoś specjalnie nie zrywa ale zdarza się czasami na kilka sekund.
Zakładam, że to bardziej problem z zasięgiem i szybkością internetu a nie problem aplikacji choć nie doktoryzowałem się w temacie.
Ja pakietów nie wykupiłem. Działam cały czas na hotspocie, zasieg musi byc bo Audials dziala, infotainment tez nie wyszarza ikonki od netu wiec net musi byc. A radio nie gra i nie ma czasami rady by zmusic go do grania. Czekam na chwile spokoju i będę ich nękał - tylko czekam az sie konfigurator naprawi zeby sprawdzic ile to kosztowało poza pakietem
Przyszłą odpowiedź w temacie listy dostępnych stracji:
"Uprzejmie informujemy, iż otrzymaliśmy odpowiedź od naszego działu technicznego po konsultacji z firmą Audials.
Firma Audials ocenia wykorzystanie stacji i tworzy ich ranking. Oprócz użycia istnieją dodatkowe kryteria (w tym kodek strumienia, szybkość transmisji strumienia), które Audials wykorzystuje do filtrowania swojej bazy danych i tworzenia indywidualnej listy dla odpowiedniego pojazdu.
Ostatecznie możemy potwierdzić, że nie wszystkie stacje radiowe, które oferuje Audials w sieci są dostępne w pojeździe."
"Uprzejmie informujemy, iż otrzymaliśmy odpowiedź od naszego działu technicznego po konsultacji z firmą Audials.
Firma Audials ocenia wykorzystanie stacji i tworzy ich ranking. Oprócz użycia istnieją dodatkowe kryteria (w tym kodek strumienia, szybkość transmisji strumienia), które Audials wykorzystuje do filtrowania swojej bazy danych i tworzenia indywidualnej listy dla odpowiedniego pojazdu.
Ostatecznie możemy potwierdzić, że nie wszystkie stacje radiowe, które oferuje Audials w sieci są dostępne w pojeździe."
Jednym słowem - kolejny badziew, skoro z Android Auto i apka Audials można te stacje mieć dostępne... Bez sensu więc za to radio internetowe płacić.JacK666 pisze: ↑12 lip 2023, 13:38 Przyszłą odpowiedź w temacie listy dostępnych stracji:
No fakt trochę słabo to zrobili.
Dla modelu R-line pakiet rozszerony We Connect Plus jest bezpłatny na 3 lata od daty zakupu więc jak się skończy to nie bedę go raczej przedlużał i wtedy dalej bezpłatnie jest dostępny okrojony We Connect w jego skład wchodzi tylko:
- Zgłaszanie awarii
- Status pojazdu
- Drzwi i światła
- Raport o stanie pojazdu
- Dane podróży
- Pozycja parkowania
- Planowanie wizyty w serwisie
czyli bez Radia Internetowego ale jak widać jest to ułomna funkcja ale także bez:
- Układ alarmowy online
- Migania i trąbienia
- Blokowanie i odblokowanie
akurat te powyższe funkcje (szczególnie ta pierwsza alarm on-line) mogą być czasami przydatne.
Dla modelu R-line pakiet rozszerony We Connect Plus jest bezpłatny na 3 lata od daty zakupu więc jak się skończy to nie bedę go raczej przedlużał i wtedy dalej bezpłatnie jest dostępny okrojony We Connect w jego skład wchodzi tylko:
- Zgłaszanie awarii
- Status pojazdu
- Drzwi i światła
- Raport o stanie pojazdu
- Dane podróży
- Pozycja parkowania
- Planowanie wizyty w serwisie
czyli bez Radia Internetowego ale jak widać jest to ułomna funkcja ale także bez:
- Układ alarmowy online
- Migania i trąbienia
- Blokowanie i odblokowanie
akurat te powyższe funkcje (szczególnie ta pierwsza alarm on-line) mogą być czasami przydatne.