Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
-
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Czesc, myślicie ze produkcja wersji style dsg tylko z grzanymi fotelami i kamerą nie powinna się wydłużać?
Zamówienie złożyłem 10.12.2022
Ja również w podobnym czasie zamówiłem swojego T-ROCa 1.5 style dgs z dodatkowym wyposażeniem w postaci koła zapasowego i kamery. Dealer mówił, żeby teraz nie martwić się o jakiekolwiek opóźnienia, jeśli z opcji nie wziąłem elektrycznej klapy lub martwego pola, coś wspominał o problemach z transportem, ale to wszystko zależy od farta, gdzie w danym momencie stał samochódmaciej.plock pisze: ↑10 sty 2023, 23:54 Czesc, myślicie ze produkcja wersji style dsg tylko z grzanymi fotelami i kamerą nie powinna się wydłużać?
Na kiedy u Ciebie przewidzieli termin odbioru oraz czy został już wyznaczony przewidywany tydzień produkcji auta?
-
W zamówieniu jest wpisane ze odbiór w marcu ale jest gwiazdka ze termin jest szacowany...
Produkcji nie określili
Produkcji nie określili
Ja zamawiałem w połowie października, dziś otrzymałem info że jest właśnie wyprodukowany i czeka na transport Life DSG trochę dodatków. więc teraz tylko czekać na dostawę... Pytanie ile?
edit:
Nie mam dodatków w postaci automatycznej klapy i martwego pola. Produkcja odbyła się zgodnie z przewidywaniami podanymi mi w listopadzie - zero opóźnień - to tak informacyjnie odnośnie posta niżej
edit:
Nie mam dodatków w postaci automatycznej klapy i martwego pola. Produkcja odbyła się zgodnie z przewidywaniami podanymi mi w listopadzie - zero opóźnień - to tak informacyjnie odnośnie posta niżej
Ostatnio zmieniony 11 sty 2023, 13:50 przez xentinel, łącznie zmieniany 1 raz.
Mam nieśmiałą propozycję: by idąc dalej za informacją przedstawioną przez sprzedawcę naszemu koledze Jaccob–owi solidarnie sprawdzić, czy powodem opóźnień jest dobór dodatków w postaci: elektrycznie otwieranej tylnej klapy i systemu wykrywania pojazdów w martwym polu (a biorąc pod uwagę wcześniejsze posty na tym forum to taką tezę można postawić). Wystarczy, że każdy z nas kto wybrał opcję z tymi udogodnieniami prześlę na forum krótką notkę z potwierdzeniem, że w jego przypadku opóźnienie dostawy wystąpiło bądź występuje lub też nie. Zachęcam również do poinformowania te osoby, które nie wybrały tego wyposażenia, a opóźnienie wystąpiło. Warto do tego podać również odnośnik czasowy do tych opóźnień. Może wspólnie uda nam się na podstawie statystyki zamieszczonych postów wysnuć jakieś wiążące wnioski o przyczynach zwłoki w dostawie upragnionych T-roczków…
U mnie el klapa + martwe pole . Zamówienie 14.05.2022. Vin widoczny .Brak info o jakiejkolwiek dostawie.
1.5 150KM FL Style DSG odebrany 03.03.2023
-
Twój chytry plan ma jedną zasadniczą wadę. Fabryka "zbiera" wersję wyposażeniowe/kolory/etc zgodnie z możliwościami linii. Jak linia w tym samym czasie robi np 6 sztuk 2.0 TSI to w przypadku 5 zamówień wystartują z produkcją wszystkich dopiero jak pojawi im się szóste. Jak jesteś siódmy to czekasz na kolejne 5.Rotrzyld pisze: ↑11 sty 2023, 13:47 Mam nieśmiałą propozycję: by idąc dalej za informacją przedstawioną przez sprzedawcę naszemu koledze Jaccob–owi solidarnie sprawdzić, czy powodem opóźnień jest dobór dodatków w postaci: elektrycznie otwieranej tylnej klapy i systemu wykrywania pojazdów w martwym polu (a biorąc pod uwagę wcześniejsze posty na tym forum to taką tezę można postawić). Wystarczy, że każdy z nas kto wybrał opcję z tymi udogodnieniami prześlę na forum krótką notkę z potwierdzeniem, że w jego przypadku opóźnienie dostawy wystąpiło bądź występuje lub też nie. Zachęcam również do poinformowania te osoby, które nie wybrały tego wyposażenia, a opóźnienie wystąpiło. Warto do tego podać również odnośnik czasowy do tych opóźnień. Może wspólnie uda nam się na podstawie statystyki zamieszczonych postów wysnuć jakieś wiążące wnioski o przyczynach zwłoki w dostawie upragnionych T-roczków…
To co napisałem to jest tylko przykład wyssany z palca, żeby uzmysłowić, że niedostępność elementów nie jest jedynym czynnikiem wpływajacym na czas oczekiwania.
Jeżeli chodzi o kolory to każde następny samochód może mieć inny tak samo wyposażenie może być dowolne .
Oglądałem fabrykę VW cady i oglądałem cały proces produkcji.
Oglądałem fabrykę VW cady i oglądałem cały proces produkcji.
Co do koloru to chyba jednak jest inaczej. Cała blacharka czeka gdzieś na półkach i można ją pobrać w dowolnym momencie ( jeśli jest kompletna na półce) . Proces produkcyjny nie przygotowuje koloru w dniu składania auta ani nawet w dniu poprzedzającym. Lakiernia kolor robi w jednym cyklu w dużych ilościach, na tzw zapas, bo zmiana farby w lakierni to proces polegający na myciu linii malarskiej . Może być kilka linii Iakierniczych ale na pewno nie jest ich tyle ile kolorów aut. Można zakładać że blachy z kolorem robi całkiem inna filia i dowożona jest na linię montażową.
Ostatnio zmieniony 11 sty 2023, 15:30 przez Mun, łącznie zmieniany 1 raz.
1.5 150KM FL Style DSG odebrany 03.03.2023
W fabryce vw cady kolory nadwozi produkuje się kolejno co samochód to może być inny kolor dlatego że nie wybiera się nadwozi .
Lakieruje się kolejno wg zamówień i tak wchodzą do uzbrajania .
Byłem widziałem polecam każdemu obejrzeć taka fabrykę
Lakieruje się kolejno wg zamówień i tak wchodzą do uzbrajania .
Byłem widziałem polecam każdemu obejrzeć taka fabrykę