To w takim razie mój nie gaśnie więc albo coś poprawili w silniku w spężarce albo inne licho.
Żeby było ciekawiuj to nie jeżdziłem na jeżdzie próbnej t-rociem przezd zakupem tylko w dniu odbioru z salonu wsiadłem i pojechałem.
Bez żadnego problemu mogę ruszyć ze startu zatrzymanego i bardzo delikatnie i szybko jak i bardzo szybko z poślizgiem kół i włączeniem ASR.
Pod tym względem żadnych problemów.
Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Miałem podobnie. Nie jeździłem manualem przed zakupem bo zwyczajnie w żadnym salonie nie mieli. Można rzec zakup w ciemno. Po odbiorze wsiadłem i pojechałem. Nic absolutnie nie szarpie. Auto mega płynne. Jakbym nim zawsze jeździł. Czytając niewątpliwe przypadłości aut z czasów 1.5 tsi evo1 widać VW wiele poprawił w temacie. Plus inna skrzynia która pierwsze biegi ma skrócone, a wysokie mam wrażenie wydłużone w porównaniu z poprzednimi rocznikami bo przy 130 na szóstce jest chyba około 2300obr. (mogę się mylić, zweryfikuje przy okazji).
Inna kwestia że praca sprzęgła i gałka biegów to poezja. Znajomy który niedawno kupił używaną Mazde 6 i się cieszył bo bardzo dobrze mu się nią jeździ, jak zrobił kawałek t-roc to już nie miał ochoty wracać do mazdy.
To nie wątek o tym więc kończąc dla ewentualnych kupujących: 1.5 TSI z manualem obecnie nie ma żadnych przypadłości i bolączek. Działa wzorowo.
Inna kwestia że praca sprzęgła i gałka biegów to poezja. Znajomy który niedawno kupił używaną Mazde 6 i się cieszył bo bardzo dobrze mu się nią jeździ, jak zrobił kawałek t-roc to już nie miał ochoty wracać do mazdy.
To nie wątek o tym więc kończąc dla ewentualnych kupujących: 1.5 TSI z manualem obecnie nie ma żadnych przypadłości i bolączek. Działa wzorowo.
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
-
R-Line 1.5 DSG