Nowy T-roc

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Andyino

Nowy T-roc

Post autor: Andyino »

Witam czy ktoś ma jakieś wiadomości kiedy pojawi się w salonach nowy T-roc drugiej generacji
strzelec

Re: Nowy T-roc

Post autor: strzelec »

Miał być 2025. Teraz coś internety przebąkują o 2026. Według mnie nie prędko. Obecny T-Roc przez to ze jest autem dopracowanym i niezawodnym na starej sprawdzonej technologii sprzedaje się wybornie i raczej nie będą chcieli tego zepsuć. Bo w nowym wprowadzą udziwnień jak w Golfie i sprzedaż siądzie na rzecz innych marek.
Jak dla mnie to powinni go wydłużyć o pare cm, wyciszyć, dać ekran info o 2 cale większy i nic wiecej nie ingerować.
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
Rotrzyld

Post autor: Rotrzyld »

Wprowadzanie nowych wersji aut w dużej części wynika z konieczności okresowej wymiany form do tłoczenia blach karoserii. Zwykle proces produkcyjny jednej generacji samochodów trwa od trzech do sześciu lat. Nowy model auta jest zatem nieunikniony. By kolejna wersja nie ograniczyła się do zmian typu FL, konieczna jest ingerencja konstruktorów w dotychczasową platformę MQB lub wprowadzenie nowej pozwalającej na zhybrydyzowanie T-Roca. Na stronie: https://www-carscoops-com.translate.goo ... _tr_pto=sc
są zdjęcia próbnych jazd nowej wersji oraz opis przewidywanych zmian. Trudno dopatrzyć się tam rewolucji w wyglądzie karoserii czy w opisie znaleźć szczegóły o zastosowaniu nowatorskich rozwiązań technicznych. Temat znajdziesz również pod tytułem: T-Roc 2025 - są tam informacje, że wcześniej mówiono o wdrożeniu 2 generacji T-Roca w I kwartale 2025 teraz ze względu na ograniczenia rentowności sprzedaży aut, VW skorygował plany i inaugurację nowego modelu przesunął na 2026. Obecna wersja FL sprzedaje się bardzo dobrze zatem po co lepsze zastępować dobrym. Fabryka w Portugalii też nie jest skłonna do reorganizowania swej sprawnie funkcjonującej produkcji...
andy1951

Post autor: andy1951 »

Najlepiej gdyby produkowano Chinską wersję jest dłuzsza o 9 cm ma fotele elektryczne .
Rotrzyld

Post autor: Rotrzyld »

Wersja karoserii 2 generacji bardzo zbliżona do oryginału: https://www.autoexpress.co.uk/volkswage ... s-pictures
PITER

Post autor: PITER »

Jak zdemontowac przycisk star-stop t-roc 2019
Endriu

Post autor: Endriu »

PITER pisze: 31 gru 2024, 15:55 Jak zdemontowac przycisk star-stop t-roc 2019
viewtopic.php?p=16980#p16980
T-Roc 2.0 TSI 4Motion, R-line, Sport, DSG mod.
Masterjam

Post autor: Masterjam »

Obecna wersja , wygląda już mało "efektownie" od konkurencji , powinni jednak w 2025 , ale patrząc jak kotłuje się się w grupie VW , i szukanie oszczędności ......
Tucs-roc

Post autor: Tucs-roc »

Masterjam pisze: 01 sty 2025, 20:34 Obecna wersja , wygląda już mało "efektownie" od konkurencji , powinni jednak w 2025 , ale patrząc jak kotłuje się się w grupie VW , i szukanie oszczędności ......
Też tak myślałem i byłbym Troca nie wybrał. Ale zaletą VW jest to, że się jednak wolno starzeje.
A czy ktoś coś dał nowego? Kia Stonic - tez od 2017 jest, Seat Arona też od 2017, Captur po lifcie w 2024 raczej mniej efektownie niż wczesniej, grupa Stellantis nie ma porządnego silnika mimo ładnych aut..
Masterjam

Post autor: Masterjam »

Ja się przymierzam do Cupry Terramar :P. Wg mnie dużo lepiej wykonany od Tiguana , myślałem o Formentorze , ale siedzi się tam masakrycznie niski , i to już nie dla mnie starego wafla :)
ODPOWIEDZ