Opony Hankook

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Tucs-roc

Opony Hankook

Post autor: Tucs-roc »

Ponieważ mam caloroczne, wystawiłem letnie na sprzedaż.
Sorry, to nie kryptoreklama tylko jak myślicie- czy fakt że to tylko "Hankooki" nie spowoduje że zainteresowanie będzie mizerne?
pshemus

Re: Opony Hankook

Post autor: pshemus »

Wszystko zależy od ceny ;)

Ja osobiście mam kiepskie zdanie o tych Hankookach, pierwszy sezon były spoko, drugi chyba już się twarde zrobiły, na suchym trzymają, na mokrym kiepsko. Pisałem już w którymś wątku - na torze do bezpiecznej jazdy na mokrym czy na płytach poślizgowych na zimowych Continentalach (te co VW ma w sklepie) byłem w stanie jeździć 10km/h szybciej niż na Hankookach. Moim zdaniem porażka - i trzeba mieć to na uwadze jak jedziesz bardzo mokrą drogą.
marchell

Post autor: marchell »

Potwierdzam na suchej drodze jest ok natomiast na mokrej to porażka
Tucs-roc

Ja miałem kiedyś Hankooki i letnie i zimowe. Ocena inna. Poprawne, właśnie nacisk na bezpieczeństwo, dobrze sprawowały się na deszczu czy na śniegu (ohoho, co to takiego ten śnieg:) ale kosztem osiągów i spalania. Myslę że każdy producent ma różne modele i te Hankooki do T-roca przynajmiej na papierze wyglądały nieźle, że ciche 69 dB i klasa spalania A.
Kwestia sprzedaży nowych letnich - jest tego tyle ofert na olx, że kiedyś nowe Continentale za pół ceny nowych musiałem sprzedać żeby się pozbyć.
Tucs-roc

I nadal się bujam ze sprzedażą. Kwestia rynku może (Wroclaw - duża podaż, co do popytu to ludzie chyba nie patrxa na pieniądze i wola za 2k kupić na oponeach niż za 1k z drugiej ręki choc też nowe).
Już dałem cenę 999.
Niżej nie zejdę i wolę potrzymać kilka lat i sprzedać z autem chyba :)
Bob66

Post autor: Bob66 »

Za grosze nie opłaca się sprzedawać. Właśnie ponownie założyłem na koła oponki Hankook.
Cholera, hałas większy niż z zimowych continental. Trudno, jakoś trzeba to przeboleć.
Tucs-roc

Bob66 pisze: 16 kwie 2025, 14:50 Za grosze nie opłaca się sprzedawać. Właśnie ponownie założyłem na koła oponki Hankook.
Cholera, hałas większy niż z zimowych continental. Trudno, jakoś trzeba to przeboleć.
Sprzedałem za 980. Czy to grosze?
1680 jakos Nokiany caloroczne więc tylko 700 zł dopłaciłem.
W Capturze miałbym za 1000 dopłatę do całorocznych, po prostu by przyjechal na całorocznych. Ale 18" tam już są.
A te felgi Valencia jeszcze optycznie zmniejszają jakby - na oko by ktoś powiedział że 16" to są.

Po drugie - mówisz że nie opłaca się sprzedawać. To co, trzymać 5 lat dla następnego wlasciciela? :)
Piwnice miałem cala zawalona tymi oponami bo mała.
Trzymałbym to by i tak traciły na wartości.
A i tak podaz z nowych T roc-ów by właśnie była z cenami rzędu 1.000.
Paw791

Post autor: Paw791 »

Bob66 pisze: 16 kwie 2025, 14:50 Za grosze nie opłaca się sprzedawać. Właśnie ponownie założyłem na koła oponki Hankook.
Też mam letnie Hankook a zimowe Continental. Co do Hanook nie są ani najlepsze ani najgorsze. Ot taki średniak.
2.0 TSI 4 MOTION DSG
Bob66

Tucs-roc pisze: 16 kwie 2025, 16:15
Sprzedałem za 980. Czy to grosze?
1680 jakos Nokiany caloroczne więc tylko 700 zł dopłaciłem.
W Capturze miałbym za 1000 dopłatę do całorocznych, po prostu by przyjechal na całorocznych. Ale 18" tam już są.
A te felgi Valencia jeszcze optycznie zmniejszają jakby - na oko by ktoś powiedział że 16" to są.

Po drugie - mówisz że nie opłaca się sprzedawać. To co, trzymać 5 lat dla następnego wlasciciela? :)
Piwnice miałem cala zawalona tymi oponami bo mała.
Trzymałbym to by i tak traciły na wartości.
A i tak podaz z nowych T roc-ów by właśnie była z cenami rzędu 1.000.
Odniosłem się tylko do Twojego wpisu "I nadal się bujam ze sprzedażą"
Jak poszły? to okay, cześć kasy odzyskana.
Tez miałem taka sytuacje z oponami w UP! (zony) po kupnie (bodajże czerwiec) przed zima zamieniłem na całoroczne a te letnie (ciężko sprzedać na alledrogo było tego sporo) miały być używane w sezonie letnim ... oczywiście tak się nie stało i autko jeździło cały czas na "uniwersalnych", potem kolejny komplet 4Seasons a oryginalne jeszcze na stalowych felgach gdzie w piwnicy przeleżały 7 lat. Wrzuciłem je do bagażnika jak sprzedawałem autko.
Bob66

Paw791 pisze: 16 kwie 2025, 16:41
Też mam letnie Hankook a zimowe Continental. Co do Hanook nie są ani najlepsze ani najgorsze. Ot taki średniak.
No, i dlatego zostały. Jeżdżę głównie wokół trzepaka. Na moje szczęście syn pracuje teraz w warsztacie i tam robię przekładkę wiec felgi są delikatnie traktowane.
ODPOWIEDZ