Prawe lusterko
Prawe lusterko
Witam, prawe lusterko po 7 miesiącach prawidłowego działania, tzn. opuszczania się po włączeniu wstecznego biegu niestety przestało się opuszczać ...
Próby zmiany tej opcji w systemie (OFF/ON) niestety nic nie dają.
Samo położenie (pozycję) lusterka można regulować bez problemu.
Miał ktoś już taki przypadek i jaka procedura serwisowa usunęła ten problem ?
Wolę zapytać przed kontaktem z serwisem VW ...
Próby zmiany tej opcji w systemie (OFF/ON) niestety nic nie dają.
Samo położenie (pozycję) lusterka można regulować bez problemu.
Miał ktoś już taki przypadek i jaka procedura serwisowa usunęła ten problem ?
Wolę zapytać przed kontaktem z serwisem VW ...
Re: Prawe lusterko
Sprawdz czy nie przełaczyłes pokrętła na ogrzewanie lusterk w podłokietniku drzwi?
Temat wyjaśniony.
Zawsze w poprzednich autach po wyregulowaniu lusterek przestawiałem joystick na 0.
I tak też w Rocku robiłem.
Okazało się że lusterko opada przy wstecznym tylko jak joystick jest na poz. "P" (na prawe lusterko) a jak na "0" to już nie opada.
Zawsze w poprzednich autach po wyregulowaniu lusterek przestawiałem joystick na 0.
I tak też w Rocku robiłem.
Okazało się że lusterko opada przy wstecznym tylko jak joystick jest na poz. "P" (na prawe lusterko) a jak na "0" to już nie opada.
-
Zawsze trzeba było robić pokrętło na P aby się obniżyło. Nie kojarzę, żeby w VW było inaczej.
A u mnie jest inny problem. Lusterko działa odwrotnie. Zamiast opadać to się podnosi i pokazuje dach. Ma krmtos jakiś pomysł ?
A czy przypadkiem nie trzeba takiego lusterka najpierw wyregulować do położenia oczekiwanego po włączeniu biegu wstecznego i to położenie zapamiętać? Co prawda nie korzystam z tego w T-rocu ale w Golfie 7 tak było, regulacja i zapamiętanie położenia.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
-
Sprawdź czy nie jesteś w trybie offline w systemie infotainment. U mnie tak się stało, i lusterko zamiast w dół, szło w górę.
Sprawdziłem u siebie. Nigdy do tej pory nie skorzystałem z tej funkcji w T-rocu i po pierwszym użyciu lusterko szło do góry.jacksi@interia.pl pisze: ↑30 paź 2024, 17:51 Sprawdź czy nie jesteś w trybie offline w systemie infotainment. U mnie tak się stało, i lusterko zamiast w dół, szło w górę.
Wystarczyło je wtedy, jak poszło do góry, ustawić tak jak chcemy czyli w dół i od tego momentu już idzie zawsze w dół.
Wydaje mi się, że jest to opisane też w instrukcji obsługi jak to ustawić ale kto by tam czytał instrukcję. Też nie czytałem
W każdym razie po chwili ustawiania działa tak jak powinno czyli idzie w dół.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Mam ustawione non stop podgrzewanie lusterek.
Czy to jest błąd?
Czy po jakimś czasie i tak podgrzewanie gaśnie?
Rozumiem ,że temperatura też tak wpływa?
Czy to jest błąd?
Czy po jakimś czasie i tak podgrzewanie gaśnie?
Rozumiem ,że temperatura też tak wpływa?
1.5 DSG 6,0 spalanie