6 marca 2019, w poście przywitalnym opisałem co i jak
Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
-
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
2.0 TSI DSG 4Motion Indium Grey
Lunarion: dziekuje
Funtchomas : hmm czyli 6 marca zamowiony a 12 marca gotowy do odbioru.. sprytnie 6 dni to chyba odrzutowcem przylecial. Normalnie transport od zakonczenia produkcji to ok. 2 tyg plus kilka dni na przygotowanie do sprzedazy (przeglad zerowy, mycie, rejestracja itp), raczej slowo zamowiony nie pasuje, brales co bylo gdzies zamowione miales farta ze takie auto gdzies juz stalo
Funtchomas : hmm czyli 6 marca zamowiony a 12 marca gotowy do odbioru.. sprytnie 6 dni to chyba odrzutowcem przylecial. Normalnie transport od zakonczenia produkcji to ok. 2 tyg plus kilka dni na przygotowanie do sprzedazy (przeglad zerowy, mycie, rejestracja itp), raczej slowo zamowiony nie pasuje, brales co bylo gdzies zamowione miales farta ze takie auto gdzies juz stalo
1,5 tsi manual, wersja premium, dach panorama, pakiet drogowy, zimowy, komfort, sportowy i inne bajery
Zamowiony 05.18
Odbior planowany 10.18
Odbior rzeczywisty 03.18 moze
Zamowiony 05.18
Odbior planowany 10.18
Odbior rzeczywisty 03.18 moze
-
Nie wiem, nie spieszyło mi się, dla mnie nawet lepiej byłoby gdyby samochód był na wakacje, a okazało się, że egzemplarz, który ZAMÓWIŁEM, był na placu importera i jakimś magicznym sposobem (naprawdę nie jaram się co i jak i gdzie był, czy przypłynął czy przyleciał) pojawił się 12 marca u dealera. I tak odbiorę dopiero pod koniec miesiąca bo zwyczajnie aż tak mi się nie spieszy, mam czym jeździć. No i w sumie cieszę się, że nie połaszczyłem się na parę groszy i wziąłem silnik 2.0 TSI, zresztą jedyna opcja na napęd 4x4 w benzynie. Większość wypowiedzi na forach Skody/VW/Seat dotyczy silnika 1.5, więc coś na rzeczy musi być i nie mam chęci przekonywać się na własnej skórze co i czy w ogóle pomijając abstrakcyjny termin produkcji jak nie przymierzając Bentleyanaila pisze: ↑13 mar 2019, 22:36 Lunarion: dziekuje
naila
tak jak pisalem kilkanascie postow wczesniej, troche tych konfiguracji (2.0TSI 4MOTION) zostalo zamowionych przez importera i byly dostepne od reki. Wjechaly do PL gdzieś na poczatku marca wlasnie.
I ja tez wybralem jedno z takich aut dla siebie
"Odebralam wczoraj i zwariowalam, jest cudowny,"
Potwierdzam, ogladajac to auto, przy odbiorze dokumentow do rejestracji, mialem takie samo wrazenie. Ale troche inaczej sie wyraziłem....
tak jak pisalem kilkanascie postow wczesniej, troche tych konfiguracji (2.0TSI 4MOTION) zostalo zamowionych przez importera i byly dostepne od reki. Wjechaly do PL gdzieś na poczatku marca wlasnie.
I ja tez wybralem jedno z takich aut dla siebie
"Odebralam wczoraj i zwariowalam, jest cudowny,"
Potwierdzam, ogladajac to auto, przy odbiorze dokumentow do rejestracji, mialem takie samo wrazenie. Ale troche inaczej sie wyraziłem....
2.0TSI DSG 4Motion Premium Ravenna Blue/Black
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
wiadomośc przed chwilą od dilera :produkcja zatwierdzona na 15-ty tydzień. (podobno to już jest zafiksowane i pewne)
1,5 TSI DSG AWD premium + wiele dodatków
zam : 05-2018
odbiór 15_05-2019
zam : 05-2018
odbiór 15_05-2019
no tak... tylko wątek jest jak by oczekiwanie auta od zamówienia do produkcji.
Bo idąc tym samym tokiem rozumowania to ja też czekałem około 2 tygodnie. przy czym jak bym chciał to tez mógłbym go odebrać wcześniej, ale auto nie było według mojej konfiguracji tylko w jakiś 95% z tym co prawdopodobnie dał bym do konfiguracji....
-
Dobrze. Przepraszam Cię zatem bardzo serdecznie, że napisałem w wątku" Ile czasu czekaliście na swojego T-Roca", ile czasu czekałem na mojego T-roca. Mógłbym zamówić i do produkcji- mi bez różnicy, ale skoro tak interpretujesz ten wątek, to raz jeszcze Cię przepraszam.paulr pisze: ↑14 mar 2019, 15:05no tak... tylko wątek jest jak by oczekiwanie auta od zamówienia do produkcji.
Bo idąc tym samym tokiem rozumowania to ja też czekałem około 2 tygodnie. przy czym jak bym chciał to tez mógłbym go odebrać wcześniej, ale auto nie było według mojej konfiguracji tylko w jakiś 95% z tym co prawdopodobnie dał bym do konfiguracji....
nie ma za co przepraszać:) mi to tam jest wszystko jedno:) ja też "zamawiałem" do szybkiego odbioru, ale Ci co czekają rok mogę się nieźle zdenerwować że ktoś czeka rok a ktoś tydzień...
Mój tez już potwierdzony na ten tydzień.
Zamówiony 19.12.2018
VM2CBMUY
Termin produkcji: 6 tydz. 10 tydz. 12 tydz. 13 tydz. 15 tydz.
VM2CBMUY
Termin produkcji: 6 tydz. 10 tydz. 12 tydz. 13 tydz. 15 tydz.