Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
funtchomas

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: funtchomas »

paulr pisze: 13 mar 2019, 20:28 6 marca 2018 oczywiście?;-)
6 marca 2019, w poście przywitalnym opisałem co i jak ;)
2.0 TSI DSG 4Motion Indium Grey 8-)
naila

Post autor: naila »

Lunarion: dziekuje :)
Funtchomas : hmm czyli 6 marca zamowiony a 12 marca gotowy do odbioru.. sprytnie 6 dni ;) to chyba odrzutowcem przylecial. Normalnie transport od zakonczenia produkcji to ok. 2 tyg plus kilka dni na przygotowanie do sprzedazy (przeglad zerowy, mycie, rejestracja itp), raczej slowo zamowiony nie pasuje, brales co bylo gdzies zamowione ;) miales farta ze takie auto gdzies juz stalo :)
1,5 tsi manual, wersja premium, dach panorama, pakiet drogowy, zimowy, komfort, sportowy i inne bajery
Zamowiony 05.18
Odbior planowany 10.18
Odbior rzeczywisty 03.18 moze
funtchomas

naila pisze: 13 mar 2019, 22:36 Lunarion: dziekuje :)
Funtchomas : hmm czyli 6 marca zamowiony a 12 marca gotowy do odbioru.. sprytnie 6 dni ;) to chyba odrzutowcem przylecial. Normalnie transport od zakonczenia produkcji to ok. 2 tyg plus kilka dni na przygotowanie do sprzedazy (przeglad zerowy, mycie, rejestracja itp), raczej slowo zamowiony nie pasuje, brales co bylo gdzies zamowione ;) miales farta ze takie auto gdzies juz stalo :)
Nie wiem, nie spieszyło mi się, dla mnie nawet lepiej byłoby gdyby samochód był na wakacje, a okazało się, że egzemplarz, który ZAMÓWIŁEM, był na placu importera i jakimś magicznym sposobem (naprawdę nie jaram się co i jak i gdzie był, czy przypłynął czy przyleciał) pojawił się 12 marca u dealera. I tak odbiorę dopiero pod koniec miesiąca bo zwyczajnie aż tak mi się nie spieszy, mam czym jeździć. No i w sumie cieszę się, że nie połaszczyłem się na parę groszy i wziąłem silnik 2.0 TSI, zresztą jedyna opcja na napęd 4x4 w benzynie. Większość wypowiedzi na forach Skody/VW/Seat dotyczy silnika 1.5, więc coś na rzeczy musi być i nie mam chęci przekonywać się na własnej skórze co i czy w ogóle ;) pomijając abstrakcyjny termin produkcji jak nie przymierzając Bentleya :shock:
Dario

Post autor: Dario »

naila
tak jak pisalem kilkanascie postow wczesniej, troche tych konfiguracji (2.0TSI 4MOTION) zostalo zamowionych przez importera i byly dostepne od reki. Wjechaly do PL gdzieś na poczatku marca wlasnie.
I ja tez wybralem jedno z takich aut dla siebie ;)

"Odebralam wczoraj i zwariowalam, jest cudowny,"

Potwierdzam, ogladajac to auto, przy odbiorze dokumentow do rejestracji, mialem takie samo wrazenie. Ale troche inaczej sie wyraziłem.... :D
2.0TSI DSG 4Motion Premium Ravenna Blue/Black
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
jpoz

Post autor: jpoz »

wiadomośc przed chwilą od dilera :produkcja zatwierdzona na 15-ty tydzień. (podobno to już jest zafiksowane i pewne)
1,5 TSI DSG AWD premium + wiele dodatków
zam : 05-2018
odbiór 15_05-2019
paulr

Post autor: paulr »

funtchomas pisze: 13 mar 2019, 20:58
no tak... tylko wątek jest jak by oczekiwanie auta od zamówienia do produkcji.
Bo idąc tym samym tokiem rozumowania to ja też czekałem około 2 tygodnie. przy czym jak bym chciał to tez mógłbym go odebrać wcześniej, ale auto nie było według mojej konfiguracji tylko w jakiś 95% z tym co prawdopodobnie dał bym do konfiguracji....
funtchomas

paulr pisze: 14 mar 2019, 15:05
funtchomas pisze: 13 mar 2019, 20:58
no tak... tylko wątek jest jak by oczekiwanie auta od zamówienia do produkcji.
Bo idąc tym samym tokiem rozumowania to ja też czekałem około 2 tygodnie. przy czym jak bym chciał to tez mógłbym go odebrać wcześniej, ale auto nie było według mojej konfiguracji tylko w jakiś 95% z tym co prawdopodobnie dał bym do konfiguracji....
Dobrze. Przepraszam Cię zatem bardzo serdecznie, że napisałem w wątku" Ile czasu czekaliście na swojego T-Roca", ile czasu czekałem na mojego T-roca. Mógłbym zamówić i do produkcji- mi bez różnicy, ale skoro tak interpretujesz ten wątek, to raz jeszcze Cię przepraszam.
paulr

Post autor: paulr »

nie ma za co przepraszać:) mi to tam jest wszystko jedno:) ja też "zamawiałem" do szybkiego odbioru, ale Ci co czekają rok mogę się nieźle zdenerwować że ktoś czeka rok a ktoś tydzień...:D
The Rock

Post autor: The Rock »

paulr pisze: 15 mar 2019, 2:01 nie ma za co przepraszać:)
Wydaje mi się, że te przeprosiny to był jednak sarkazm :mrgreen:
joand

Post autor: joand »

jpoz pisze: 14 mar 2019, 11:55 wiadomośc przed chwilą od dilera :produkcja zatwierdzona na 15-ty tydzień. (podobno to już jest zafiksowane i pewne)
Mój tez już potwierdzony na ten tydzień.
Zamówiony 19.12.2018
VM2CBMUY
Termin produkcji: 6 tydz. :arrow: 10 tydz. :arrow: 12 tydz. :arrow: 13 tydz. :arrow: 15 tydz. :shock: :shock:
ODPOWIEDZ