Hej Forumowicze,
w lipcu odbieram swojego t-roca. Zastanawia mnie jak reflektory LED w tym aucie sprawują się zimą podczas opadów śniegu. Jest problem z zamarzaniem i pogorszeniem widoczności? Czekam na odpowiedzi sprawdzone w boju
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
morfeusz747 pisze: ↑02 maja 2021, 11:57
Z LED jest wszystko ok, bardziej irytuje czujnik front assist który przy padającym śniegu zostaje zasłonięty i wywala błędem.
Potwierdzam. Nie ma żadnych problemów zimą ze światłami LED
Opel Vectra B 1.8 116KM -> Audi A3 8P 2.0 FSI 150KM -> VW Golf 7,5 Variant 1.4 TSI 125KM -> VW T-Roc 1.5 TSI 150KM
To prawda, czujnik front assist szaleje przy niewielkiej ilości śniegu, kiedyś nawet odezwał mi się przy większym deszczu. Natomiast światła led przy opadach mokrego śniegu oblepiają się i trzeba je czyścić dość często, ostatnia zima to pokazała. Niestety, wychodzi brak spryskiwaczy, choć w obecnej motoryzacji jest to dość powszechne (koszty!) A parowania nie zauważyłem.
Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
Pytanie czy tak się grzeją żeby stopić ten śnieg ?
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod