Reflektory LED zimą
Reflektory LED zimą
Hej Forumowicze,
w lipcu odbieram swojego t-roca. Zastanawia mnie jak reflektory LED w tym aucie sprawują się zimą podczas opadów śniegu. Jest problem z zamarzaniem i pogorszeniem widoczności? Czekam na odpowiedzi sprawdzone w boju
w lipcu odbieram swojego t-roca. Zastanawia mnie jak reflektory LED w tym aucie sprawują się zimą podczas opadów śniegu. Jest problem z zamarzaniem i pogorszeniem widoczności? Czekam na odpowiedzi sprawdzone w boju
T-ROC Advance Indium Grey 1.5 TSI Manual + pakiety: komfort, drogowy, zimowy, siedzenia komfortowe, kamera, ciemne szyby, hak
-
Re: Reflektory LED zimą
Z LED jest wszystko ok, bardziej irytuje czujnik front assist który przy padającym śniegu zostaje zasłonięty i wywala błędem.
Potwierdzam. Nie ma żadnych problemów zimą ze światłami LEDmorfeusz747 pisze: ↑02 maja 2021, 11:57 Z LED jest wszystko ok, bardziej irytuje czujnik front assist który przy padającym śniegu zostaje zasłonięty i wywala błędem.
Opel Vectra B 1.8 116KM -> Audi A3 8P 2.0 FSI 150KM -> VW Golf 7,5 Variant 1.4 TSI 125KM -> VW T-Roc 1.5 TSI 150KM
Czy Wasze reflektory LED też są zaparowane?
To prawda, czujnik front assist szaleje przy niewielkiej ilości śniegu, kiedyś nawet odezwał mi się przy większym deszczu. Natomiast światła led przy opadach mokrego śniegu oblepiają się i trzeba je czyścić dość często, ostatnia zima to pokazała. Niestety, wychodzi brak spryskiwaczy, choć w obecnej motoryzacji jest to dość powszechne (koszty!) A parowania nie zauważyłem.
Premium 2.0 TSI 4Motion DSG, pakiety: komfort, drogowy, sport, zimowy, el. pokrywa bagażnika, Beats, DAB
jechałem zimą do zakopanego w wieczorem postój co stacja benzynowa.... masakra:( już olać tempomat ale świateł (nawet kierunków) brak.
-
Co Ci się działo że musiałeś stawać co stacja?
Podejrzewam, że błoto pośniegowe i/lub śnieg zalepiał lampy.
Troc Premium indium grey 1.5 + dsg + pakiet sport + pakiet drogowy + keyless + automatyczny bagażnik + kamera cofania + felgi szare Kolumbus 17 - zamówiony 11.06 - wyprodukowany 14.10. Odbiór 23.11.
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
-
A to w innych samochodach śnieg/błoto nie zalepia?
Pytanie czy tak się grzeją żeby stopić ten śnieg ?