Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?
Samochód z taśmy zszedł 5.01.2019r teraz dotarł do Poznania.
Z forum T-roca w UK wynika, że niejaki statek Paglia (Vehicle Carrier) to ten, który wozi T-roci z Setubal w Portugalii do Emden (Niemcy) i do Dublina (Irlandia). Na stronie śledzącej ruch morski można sobie popatrzeć gdzie jest aktualnie Paglia:
https://www.marinetraffic.com/en/ais/de ... sel:PAGLIA
Ponieważ mój T-roc zjechał z taśmy 7 stycznia, bacznie obserwowałam ten portal. Zaobserwowałam, że Paglia wypływa teraz z Santander w Hiszpanii - zatem zdaje się, że VW olał strajk w Portugalii i znalazł sobie inny port.Transport pewnie trwa dłużej przez konieczność dowiezienia tam T-roców.
Krzysztof - masz może datę wydania z portu? Mój zszedł z taśmy 7.01.2019 i jestem ciekawa czy popłynął tym samym statkiem.
P.S. Widzę, że jeszcze Patara pływa między Setubalem a Emden:
https://www.marinetraffic.com/en/ais/de ... sel:PATARA
https://www.marinetraffic.com/en/ais/de ... sel:PAGLIA
Ponieważ mój T-roc zjechał z taśmy 7 stycznia, bacznie obserwowałam ten portal. Zaobserwowałam, że Paglia wypływa teraz z Santander w Hiszpanii - zatem zdaje się, że VW olał strajk w Portugalii i znalazł sobie inny port.Transport pewnie trwa dłużej przez konieczność dowiezienia tam T-roców.
Krzysztof - masz może datę wydania z portu? Mój zszedł z taśmy 7.01.2019 i jestem ciekawa czy popłynął tym samym statkiem.
P.S. Widzę, że jeszcze Patara pływa między Setubalem a Emden:
https://www.marinetraffic.com/en/ais/de ... sel:PATARA
Nie mam takiej informacji, w tamtym tygodniu namierzyli mojego w Austrii.Nie pytajcie dlaczego bo nie wiem, może z uwagi na problemy z transportem i wybrali doraźnie kolejowy.Na 100% zszedł z taśmy 5.02. zamówiony w 2018 r. Będzie rocznikowo 2019r samochod z rezygnacji ktoś się poddał, nie znam daty zamówienia ,nie pytałem o to.Dzisjaj na głównym placu przeładunkowym Poznań oczekuje na wyjazd do dealera.Zapytaj swojego dealera jeżeli Twoje auto ma vin to co namierzą.
Czy za bardzo nie przesadzacie z tym sledzeniem aut? To i tak nic nie wnosi i niczego nie przyspieszy.. trzeba swoje odczekac, a nakrecanie sie nie ma sensu... ja na ten czas wypozyczam sobie od dealera rozne auta zeby czas szybciej zlecial
1,5 tsi manual, wersja premium, dach panorama, pakiet drogowy, zimowy, komfort, sportowy i inne bajery
Zamowiony 05.18
Odbior planowany 10.18
Odbior rzeczywisty 03.18 moze
Zamowiony 05.18
Odbior planowany 10.18
Może masz rację człowiek się nakręca ale mój termin odbioru jest blisko a muszę po nie dojechać około 300 km. Po prostu potrzebuję samochód i tyle. Nie interesuje mnie termin po wakacjach.Z uwagi na to co się dzieje zmuszony byłbym iść szybko do konkurencji lub poczekać na 2020r.Nie mam zamiaru odbierać w tym roku auta z rokiem produkcji 2018 za cenę tegoroczną.
W XXI wieku, kiedy człowiek może śledzić byle g... zamówione na allegro od punktu A do punktu B, trochę dziwne jest, że nie może śledzić swojego samochodu. Ludzie planują sobie jakieś wyjazdy itp. Mój termin produkcji był przekładany 5 razy. Gdy kupowałam auto w kwietniu, twierdził, że będę je miała na pewno na początku sierpnia. Po podpisaniu umowy - zero informacji. Sory, ale nie każdego kto kupuje samochód, stać na wypożczanie auto od dealeara przez 9 miesięcy. A nawet gdyby, to dla zasady na pewno nie chciałabym jeszcze temu dealerowi płacić za tak długi czas oczekiwania.
I moj termin tez byl tyle razy przekladany, bo czekam od maja... W ktorym miejscu napisalam ze place za wypozyczanie auta? Jedyne za co place to paliwo.. ale widze ze kolezanka lubi sobie dodawac.. wiec zamiast sledzic auta moze warto bylo sprobowac sie dogadac z dealerem?Das Auto pisze: ↑04 lut 2019, 23:58W XXI wieku, kiedy człowiek może śledzić byle g... zamówione na allegro od punktu A do punktu B, trochę dziwne jest, że nie może śledzić swojego samochodu. Ludzie planują sobie jakieś wyjazdy itp. Mój termin produkcji był przekładany 5 razy. Gdy kupowałam auto w kwietniu, twierdził, że będę je miała na pewno na początku sierpnia. Po podpisaniu umowy - zero informacji. Sory, ale nie każdego kto kupuje samochód, stać na wypożczanie auto od dealeara przez 9 miesięcy. A nawet gdyby, to dla zasady na pewno nie chciałabym jeszcze temu dealerowi płacić za tak długi czas oczekiwania.
1,5 tsi manual, wersja premium, dach panorama, pakiet drogowy, zimowy, komfort, sportowy i inne bajery
Zamowiony 05.18
Odbior planowany 10.18
Zamowiony 05.18
Odbior planowany 10.18
Dealer wypożycza Ci auto za darmo przez kilka miesięcy? Co to za dealer, też bym takiego chciała. Chyba nikt na tym forum by nie narzekał gdyby miał taką możliwość. Mój odmówił wypożyczenia nawet na 4 dni.
Mi dealer wypozycza auta (przejechem chyba ich cały park) od września zeszlego roku. Place tylko za paliwo. Mieszkam w UK.
Pozdrawiam
Bartek
Pozdrawiam
Bartek
T-roc SE 1.5 DSG z masa dodatkow (wersja UK)
Zamowiony 1.05.2018
Juz u dilera - odbiór 19/03/2019
Zamowiony 1.05.2018
Juz u dilera - odbiór 19/03/2019
Gdyby dealerzy dawali auta zastępcze za darmo, na cały czas oczekiwania, wszystkim klientom to ludzie by się wściekali na terminy.