andy1951 pisze: ↑07 gru 2022, 12:59
Tak dla informacji produkcja 1 samochodu trwa około 24 godzin wszystkich części tłoczenie blach budowa silnika lakierowanie składanie na taśmie ķontrola i wyjazd jak ktoś pisze ze samochód wraca na parę dni na taśmę to mnie śmiech ogarnia .
Śmiech to zdrowie.
W tamtym roku Portugalczycy wypuszczali niekompletne samochody na parking i tam czekały na brakujące części. Podobnie robiła Skoda. Robili to po to, żeby mieć jakąkolwiek pracę.
Oni tam mają coś takiego jak związki zawodowe, które mają wpływ na decyzję managementu.
Co do Skody potwierdzam ze był kibel i auta stały na placu.
Chodziło w pewnym okresie o Octavia, spalił się w Mladzie Bolesław magazyn w którym były boczki drzwi i podsufitki.. i auta stały na placu…
Witam
Mój egzemplarz T-Roc live 1.5 DSG dobrana kamera i Digital Cockpit Pro zamówiony 11.07.2022
Produkcja zakończona 17.10.22 i na tym koniec informacji.
Co Ciekawe znajomy zamówił tydzień po mnie taką samą wersję tylko bez kamery i Digital Cockpit Pro.
i w jego przypadku auto posiada już status transport.
Informacje jakie otrzymałem z salonu Olsztyn brak kamer cofania i auta czekają na brakujące części, ile w tym prawdy nie wiem.
A w trakcie składania zamówienia termin ostateczny 30.11,22 dobre...... liczę na koniec Stycznia plus gwarancja ceny zostaje zachowana ale zobaczymy po podwyżkach w Styczniu.
Z dobrych informacji kredyt w Lipcu był na 4.99% a od 1.12.2022 na T-Roca jest 1.99%.
pozdrawiam
Zastanawiam się czy My oczekujący z niedotrzymanym terminem odbioru aut nie powinniśmy zasypać -poprzez swoich sprzedawców- listami wyrażając swoje oburzenie i niezadowolenie i brak jakicholwiek wyjaśnień przyczyn opóźnien dostaw i zwyczajnych przeprosin. Pewnie pomoże to tyle co umarłemu kadzidło , ale niech fabryka zna nasze stanowisko i nich zacznie nas szanować, bądź co bądź deklarujemy zostawienie tam nie tak małych pieniędzy.
Może jest ktoś biegły w pisaniu takich listów - petycji? Grzecznie acz stanowczo możnaby jednym szblonem ich zasypać a poprzez to dać im do zrozumienia, że jest to w pewien sposób zorganizowany protest. Cytując Młynarskiego " może to coś da, któż to wie".
Mój podobnież już płynie w tamtym tygodniu Portugalia, dzisiaj się dowiedziałem że już w Niemczech a niby za tydzień w Poznaniu .
Zamówiony październik 2022 z dostarczeniem max do 31.12.2022.
Zobaczymy.