Spotkaliście z problemem systemu START/STOP (ta eko-jazda podczas świateł co sam gaśnie i odpala)?
Jestem po przeglądzie (po 2 latach) i dostałem informację iż mój akumulator ma poniżej 85% i że trzeba by go podładować (rzekomo podczas jazdy sam się doładuje bo do serwisu mam ponad 2h jazdy). Temat zbagatelizowałem (miał się niby sam doładować) ale dzisiaj podczas jazdy wyskoczyła żółta kontrolka uszkodzony/nieaktywny system START/STOP. Zgasiłem silnik, odpaliłem i brak błędu. Serwis mówi iż wina akumulatora (mam podładować aku a jak nie pomoże to podjechać do serwisu).
Spotkał się ktoś z czymś takim?
Kolejna kwestia to sprawność aku po całkowitym rozładowaniu/doładowaniu (oczywiście poza choniką) jak jest z tym rzekomo "lepszymi" bardziej ekologicznymi aku?
PS T-Roc 1.0 manual oczywiście odpalanie na kluczyk nie przycisk

PS2 Na serwisie dostałem info iż "charakterystyczny" dźwięk podczas zmiany biegów około 3tys obrotów (tylko w 1.0 silniku) wreszcie "robią" i podobno przeprojektowują jakąś część (rurę?) ktoś coś wie? Śmieszne jest tylko że sprawą zajmują sie rzekomo od grudnia ubiegłego roku a temat zgłaszany jest co namniej od stycznia 2021