System start-stop

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Awatar użytkownika
makeć

Re: System start-stop

Post autor: makeć »

Cześć. :)
Widzę, że macie jakiś problem z S/S, jak to piszecie.
Rozumiem, że nie chcecie.
Nasz t-roc jest z lipca 2023.
Ja po prostu wyłączyłem z VCDSa info o niezapięciu pasów na zegarach i teraz mam tak, że oprócz tego, że nie mam tej ikonki, to jeszcze do tego S/S po prostu nie ma, chyba, że pas zostanie wpięty, lub nasza "oszukajka" pasów :) , wtedy normalnie S/S działa. Polukałem w innych sterownikach i widzę, że jest możliwość wyłączenia tego bezpośrednio, ja nie ruszam za dużo, bo gwarancja .. ;)
Pozdrawiam
Jacek M
Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.11.0 (PL) i 23.11.0 (EN).
jojo123

Post autor: jojo123 »

Cześć,
Może ktoś z Was podpowiedzieć, jak zdemontować plastiki, aby móc podpiąć przejściówkę do dezaktywacji systemu start-stop? Kupiłem przejściówkę na aliexpres, ale boję się coś połamać. Fajnie by było, gdyby ktoś wrzucił zdjęcia. Dzięki i pozdro!
marchell

Post autor: marchell »

Właśnie udało mi się znaleźć ten świetny produkt na platformie AliExpress, zobacz! 102,19zł 12% zniżki | Dla VW T-Roc TRoc 2017-2022Car Automatic Stop Start Engine System Off Device Control Sensor Plug Smart Cancel
https://a.aliexpress.com/_EG1JMZh
marchell

Post autor: marchell »

Masz tam filmik
Sebas

Post autor: Sebas »

Niezła ściema, te przyciski luźne już są na tym filmiku, absolutnie tak łatwo to nie wychodzi. Na niemieckim forum chyba gdzieś czytałem, że da się te ząbki kartą kredytową wciskaną w szparę od góry i dołu schować, ale mi się nie udało. Ja demontowałem konsole środkową.
Endriu

Post autor: Endriu »

jojo123 pisze: 04 cze 2024, 10:18 Cześć,
Może ktoś z Was podpowiedzieć, jak zdemontować plastiki, aby móc podpiąć przejściówkę do dezaktywacji systemu start-stop? Kupiłem przejściówkę na aliexpres, ale boję się coś połamać. Fajnie by było, gdyby ktoś wrzucił zdjęcia. Dzięki i pozdro!
Na stronie 5 patrz mój post
T-Roc 2.0 TSI 4Motion, R-line, Sport, DSG mod.
Greg2201

Post autor: Greg2201 »

Bardzo prosto się demontuje same przyciski. Wystrczy wsynąć kartę np. kredytową z góry i z dołu i potem z boku śróbokrętem opdważyć i wyjdą same przyciski z prawej strony.
R-line 2022, 1.5 DSG
jojo123

Niestety patent z kartą kredytową w moim przypadku nie zadziałał. Panelu środkowego też na razie nie jestem w stanie zdemontować bo nie mam czym go podważyć, szczeliny są tak wąskie, że nic nie mogę tam wcisnąć. Na dodatek ten element to czerń fortepianowa i rysuje się od samego patrzenia. To aż dziwne, że mój T-ROC jest tak solidnie spasowany 😀
jojo123

Udało mi się dostać do panela środkowego, ale po odkręceniu 2 śrubek panel ani drgnie. :twisted:
Endriu, w którym kierunku powinienem go podważyć i z której strony zacząć? (chodzi o niebieski element z ostatniego rysunku)
Sebas

Post autor: Sebas »

Ja zacząłem na samym dole przy miejscu na kubki, podważasz z jednej strony na lewo lub prawo od tej okrągłej dziury na rysunku, wciskasz paluchy i ciągniesz do góry na początku, jak puszczą zaczepy to do tyłu w stronę tylnej kanapy. Ja mam taki zestaw ściągaczy do tapicerki i tym podważam i jeszcze dodatkowo przez grubą szmatkę i nie ma śladu. I dość mocno to trzyma niestety, jak puści pierwszy zaczep to potem już z górki.
ODPOWIEDZ