Kamera cofania jest teraz niedostępna
-
Kamera cofania jest teraz niedostępna
Mam taką sytuację, wbijam wsteczny, następnie wbijam D i ruszam, kamera cofanie się "chowa" w znaczku, a na wyświetlaczu pojawia się komunikat "Kamera cofania jest teraz niedostępna". Trzeba kliknąć OK, aby to zniknęło i można było cokolwiek zrobić na radiu.
Rocznik 2024, skrzynia automat, sytuacja zdarza się dość często. Miał tak ktoś?
Rocznik 2024, skrzynia automat, sytuacja zdarza się dość często. Miał tak ktoś?
Re: Kamera cofania jest teraz niedostępna
Tak mam podobnie ale nie zawsze, nowy zakup, trochę to dziwne bo wiadomo że wówczas kamera jest niedostępna jak już na D
A ja z innej beczki, u mnie kamera cofania działa losowo, raz mam z niej obraz, drugi raz nie. Nieraz przy cofaniu widzę tył i w pewnym momencie podgląd znika (tak było dzisiaj). Ponieważ autko na gwarancji (2023), byłem w serwisie i po diagnozie stwierdzili, że wszystko jest ok, brak błędów i innych komunikatów. Straciłem 3 godziny i zostałem dalej z niesprawną kamerką. Co robić dalej? Miał ktoś podobny przypadek?
Style 2023, 1.5 TSI, DSG
Notowałem pojedyńcze przypadki podobnego zachowania (kamera sie nie włącza albo wyłącza podczad pracy) po zgłoszeniu do ASO zrobili update oprogramowania bo mieli info, że są zmiany w sterowaniu kamerą. O tego czasu a było to z rok temu problem przestał wystepować.Kris1 pisze: ↑28 wrz 2024, 9:06 A ja z innej beczki, u mnie kamera cofania działa losowo, raz mam z niej obraz, drugi raz nie. Nieraz przy cofaniu widzę tył i w pewnym momencie podgląd znika (tak było dzisiaj). Ponieważ autko na gwarancji (2023), byłem w serwisie i po diagnozie stwierdzili, że wszystko jest ok, brak błędów i innych komunikatów. Straciłem 3 godziny i zostałem dalej z niesprawną kamerką. Co robić dalej? Miał ktoś podobny przypadek?
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Ja bym spróbował w innym ASOKris1 pisze: ↑28 wrz 2024, 9:06 A ja z innej beczki, u mnie kamera cofania działa losowo, raz mam z niej obraz, drugi raz nie. Nieraz przy cofaniu widzę tył i w pewnym momencie podgląd znika (tak było dzisiaj). Ponieważ autko na gwarancji (2023), byłem w serwisie i po diagnozie stwierdzili, że wszystko jest ok, brak błędów i innych komunikatów. Straciłem 3 godziny i zostałem dalej z niesprawną kamerką. Co robić dalej? Miał ktoś podobny przypadek?
Chyba tak zrobię, może dopatrzą się jakieś usterki. Korzystam z tej kamerki a niestabilna jej praca irytuje.
Style 2023, 1.5 TSI, DSG
-
A pytanie z innej beczki......czy w którymś z waszych VW gdy chcecie zamknąć przednie okna i wciskcie od razu dwa przyciski (od strony kierowcy )to okna się od razu zamykają,czy najpierw się opuszczają około 15 cm i później się zamykaja,bo u mnie najpierw się opuszczają a później idą do góry
U mnie czasami jak chcę zamknąć, to okno idzie w dół na maxa zamiast do góry i muszę drugi raz pacnąć klawisz.
Witam. Taka rada na przyszłość. Każdy komunikat na ekranie róbcie zdjęcie żeby pokazać w serwisie. Komputer nie wszystko rejestruje i powiedzą , że jest ok. Przerabiał to syn w nowym BMW i wgrali poprawiony soft i problem zniknął. Ja w VW miałem to samo .