Silnik 1.5 TSI ubywający płyn chłodzący.
Re: Silnik 1.5 TSI ubywający płyn chłodzący.
No właśnie czytam i jakoś nikt tutaj tego nie potwierdził a do filmików z yt podchodzę bardzo sceptycznie, większość jest nastawiona głównie na liczbe wyświetleń i wpływy kasiorki. Jakiś problem jest, ale nie siejmy paniki, dlatego pytam, czy ktoś tutaj to miał. Pamiętajmy też, że lata 2020-2022 to lata zerwanych łańcuchów i wsadzania co było do nowych aut.
Ja mam z 2019 i jak narazie nic się nie dzieje
1.5 TSI Premium,manual
Niestety, miesiąc temu pierwszy raz czujnik pokazał niski poziom płynu chłodniczego. Dolałem do normalnego poziomu, ale dziś rano znowu susza w zbiorniczku. Samochód z 2020, 35kkm przebiegu
Pogadam w ASO czy są skłonni partycypować w kosztach z uwagi na niski przebieg. Jak nie to czeka mnie kupa roboty.
Jak po miesiącu ubyło to to raczej jakaś większa dziura - jakis futrzasty lokator nie grasował ci po silniku?
-
Mi niestety ubywa co 3 tygodnie 0.7 l. Zawiozłem do VW dobrze że mam jeszcze gwarancje przedłużoną do grudnia 2024. Co 2-3 tyg 0,7 litra trzeba było dolewać.
-
ja mam 4 letnie auto 52600 przebiegu i mam to samo. dobrze że mam jeszcze gwarancje.ziachu pisze: ↑14 paź 2024, 8:13Niestety, miesiąc temu pierwszy raz czujnik pokazał niski poziom płynu chłodniczego. Dolałem do normalnego poziomu, ale dziś rano znowu susza w zbiorniczku. Samochód z 2020, 35kkm przebiegu
Pogadam w ASO czy są skłonni partycypować w kosztach z uwagi na niski przebieg. Jak nie to czeka mnie kupa roboty.
-
ja to mam, płynu ubywa widocznych ubytków brak. Auto od 7 października w serwise.corso pisze: ↑26 sie 2024, 19:33 No właśnie czytam i jakoś nikt tutaj tego nie potwierdził a do filmików z yt podchodzę bardzo sceptycznie, większość jest nastawiona głównie na liczbe wyświetleń i wpływy kasiorki. Jakiś problem jest, ale nie siejmy paniki, dlatego pytam, czy ktoś tutaj to miał. Pamiętajmy też, że lata 2020-2022 to lata zerwanych łańcuchów i wsadzania co było do nowych aut.
-
auto odebrane z serwisu po dwóch tygodniach. Gdybym nie wykupił dodatkowej gwarancji to koszt naprawy 8800.
Napisz może co to było.
T-Roc 2024 Life Plus 1,5 150 KM DSG