a tam tez jest dq200 czy jakas inna?
T-ROC wadliwe skrzynie biegów
-
Re: T-ROC wadliwe skrzynie biegów
Jak na razie to niewielka grupka polskich krzykaczy wciska wszystkim dookoła, ze te skrzynie to jest wada fabryczna i że totalna niedoróbka. Po drogach jezdzi tych samochodów juz całkiem sporo i poza paroma krzykaczami pojawiającymi sie w kazdym jednym watku to ...... jakos nie słychać o problemach.Wachacz pisze: ↑18 maja 2023, 13:09Wszystko może się rozdupcyć nawet rakieta przed startem gdzie pracują tęgie umysły zostaję wyłączona i nie startuje wystąpiła awaria,ale znając wadę skrzyń MQ281 i wciskać ludziom do sprzedaży w grupie VW takie samochody za duże pieniądze i udawać durnia że "one tak mają" taki urok tych samochodów" itp.bzdury o to koledzy mają pretensje że każdy to "olewa" !!!!.Marecki1976 pisze: ↑17 maja 2023, 22:20 Po co się denerwować pisząc wieczne wypociny na temat skrzyń i najgorszych wad VW.
Jak nie pasuje sprzedać kupić inny samochód, który jest bezawaryjny i najlepszy.
Mi jak coś nie pasuje to oddaje albo sprzedaje temat zamykam i uważam że nie ma sensu się kopać z tematem.
Co wyjdzie jakiś nowy VW to jest nagonka dlatego nie raz warto poczekac z 2, 3 lata hak poprawia i jest git podobnie było z z silnikami 2.0 TDI z pękającymi głowicami.
Takie czasy nic nie ma idealnego nawet pralka bosha potrafi się po 2 tygodniach rozpier.....
Jestem na tych grupach fb i tam sie ciagle te same nicki pojawiaja, którzy wszystkich przekonuja do swoich racji. Druga połowa krzykaczy nigdy T-Roca nie miała, ani nawet nie jezdziła. I tak się tworzy historia....
Kiedy zaczałem się interesować tym autem to zwracałem uwagę na każdego T-Roca, który pojawił się w zasięgu wzroku. Nigdy nie słyszałem by cokolwiek dzwoniło, a głuchy nie jestem Pewnie wszystkie które mnie mijały były w DSG
Zrobiłem dziś 300 km hybrydą Lexusem.
Doceniam kulturę pracy DSG.
Zastanawiam się nad fenomenem Toyoty.
Aha trasa konin Lądek zdr
Spalanie 8.1
Model nx . Auto za 250 tys zł.
Nie ma w tym aucie logiki.
Ani spalanie , ani komfort, układ kierowniczy i zawieszenie tylko do jazdy na wprost.
Troc przy nim do zwinny skrzat
Doceniam kulturę pracy DSG.
Zastanawiam się nad fenomenem Toyoty.
Aha trasa konin Lądek zdr
Spalanie 8.1
Model nx . Auto za 250 tys zł.
Nie ma w tym aucie logiki.
Ani spalanie , ani komfort, układ kierowniczy i zawieszenie tylko do jazdy na wprost.
Troc przy nim do zwinny skrzat
Ostatnio zmieniony 19 maja 2023, 20:04 przez Galux20, łącznie zmieniany 2 razy.
1.5 DSG 6,0 spalanie
-
Podpisuję się pod tym. Skrzynia TKN zero problemówVDR pisze: ↑19 maja 2023, 17:54 Jak na razie to niewielka grupka polskich krzykaczy wciska wszystkim dookoła, ze te skrzynie to jest wada fabryczna i że totalna niedoróbka. Po drogach jezdzi tych samochodów juz całkiem sporo i poza paroma krzykaczami pojawiającymi sie w kazdym jednym watku to ...... jakos nie słychać o problemach.
Jestem na tych grupach fb i tam sie ciagle te same nicki pojawiaja, którzy wszystkich przekonuja do swoich racji. Druga połowa krzykaczy nigdy T-Roca nie miała, ani nawet nie jezdziła. I tak się tworzy historia....
Kiedy zaczałem się interesować tym autem to zwracałem uwagę na każdego T-Roca, który pojawił się w zasięgu wzroku. Nigdy nie słyszałem by cokolwiek dzwoniło, a głuchy nie jestem Pewnie wszystkie które mnie mijały były w DSG
Skoro twierdzisz że nic nie słychać skrzynie OK taką odpowiedź dostał z ASO jpeden z tych którzy wymyślają: ODGŁOSY UWARUNKOWANE KONSTRUKCYJNIE ZGODNE Z AKTUALNYM STANEM SERYJNYM NIE MA TO WPŁYWU NA PODZESPOŁY MA WPŁYW JEDYNIE NA KOMFORT JAZDY !!! to jest problem zna go ASO czy nie ma problemu ???.VDR pisze: ↑19 maja 2023, 17:54Jak na razie to niewielka grupka polskich krzykaczy wciska wszystkim dookoła, ze te skrzynie to jest wada fabryczna i że totalna niedoróbka. Po drogach jezdzi tych samochodów juz całkiem sporo i poza paroma krzykaczami pojawiającymi sie w kazdym jednym watku to ...... jakos nie słychać o problemach.Wachacz pisze: ↑18 maja 2023, 13:09Wszystko może się rozdupcyć nawet rakieta przed startem gdzie pracują tęgie umysły zostaję wyłączona i nie startuje wystąpiła awaria,ale znając wadę skrzyń MQ281 i wciskać ludziom do sprzedaży w grupie VW takie samochody za duże pieniądze i udawać durnia że "one tak mają" taki urok tych samochodów" itp.bzdury o to koledzy mają pretensje że każdy to "olewa" !!!!.Marecki1976 pisze: ↑17 maja 2023, 22:20 Po co się denerwować pisząc wieczne wypociny na temat skrzyń i najgorszych wad VW.
Jak nie pasuje sprzedać kupić inny samochód, który jest bezawaryjny i najlepszy.
Mi jak coś nie pasuje to oddaje albo sprzedaje temat zamykam i uważam że nie ma sensu się kopać z tematem.
Co wyjdzie jakiś nowy VW to jest nagonka dlatego nie raz warto poczekac z 2, 3 lata hak poprawia i jest git podobnie było z z silnikami 2.0 TDI z pękającymi głowicami.
Takie czasy nic nie ma idealnego nawet pralka bosha potrafi się po 2 tygodniach rozpier.....
A co mu mieli odpisać żeby się odczepił ?Wachacz pisze: ↑19 maja 2023, 20:51Skoro twierdzisz że nic nie słychać skrzynie OK taką odpowiedź dostał z ASO jpeden z tych którzy wymyślają: ODGŁOSY UWARUNKOWANE KONSTRUKCYJNIE ZGODNE Z AKTUALNYM STANEM SERYJNYM NIE MA TO WPŁYWU NA PODZESPOŁY MA WPŁYW JEDYNIE NA KOMFORT JAZDY !!! to jest problem zna go ASO czy nie ma problemu ???.VDR pisze: ↑19 maja 2023, 17:54Jak na razie to niewielka grupka polskich krzykaczy wciska wszystkim dookoła, ze te skrzynie to jest wada fabryczna i że totalna niedoróbka. Po drogach jezdzi tych samochodów juz całkiem sporo i poza paroma krzykaczami pojawiającymi sie w kazdym jednym watku to ...... jakos nie słychać o problemach.Wachacz pisze: ↑18 maja 2023, 13:09
Wszystko może się rozdupcyć nawet rakieta przed startem gdzie pracują tęgie umysły zostaję wyłączona i nie startuje wystąpiła awaria,ale znając wadę skrzyń MQ281 i wciskać ludziom do sprzedaży w grupie VW takie samochody za duże pieniądze i udawać durnia że "one tak mają" taki urok tych samochodów" itp.bzdury o to koledzy mają pretensje że każdy to "olewa" !!!!.
Te forum jest dowodem , że skrzynie się nie sypią . Jeśliby tak bylo, ludzie szukaliby tu ratunku.
Pewnie kiedyś DSG się mi któreś zepsuje, no trudno.
Doceniam kulturę pracy.
Pewnie kiedyś DSG się mi któreś zepsuje, no trudno.
Doceniam kulturę pracy.
1.5 DSG 6,0 spalanie
Ja mam taką skrzynie MQ281 nic się nie psuje ale wydaje dziwne odgłosy nie otwieram szyby od str.kierowcy jak wjezdzam do garażu nigdy przez 44 lata jeżdżenia autami czegoś takiego nie miałem.sam producent pisze że ma to jedynie wpływ na komfort jazdy ?.Patryk 791231 pisze: ↑16 maja 2023, 7:41 Piszecie że coś jest nie tak że skrzynkami biegów,ale czy oprócz opisywanych objawów komuś z was skrzynia się kompletnie popsuła
Dobre! Mnie lekarz też powiedział, że wszystko OK, a ten charczący oddech to ma wpływ jedynie na komfort życia.Wachacz pisze: ↑22 paź 2024, 12:46Ja mam taką skrzynie MQ281 nic się nie psuje ale wydaje dziwne odgłosy nie otwieram szyby od str.kierowcy jak wjezdzam do garażu nigdy przez 44 lata jeżdżenia autami czegoś takiego nie miałem.sam producent pisze że ma to jedynie wpływ na komfort jazdy ?.Patryk 791231 pisze: ↑16 maja 2023, 7:41 Piszecie że coś jest nie tak że skrzynkami biegów,ale czy oprócz opisywanych objawów komuś z was skrzynia się kompletnie popsuła