Pakiet serwisowy + przedłużona gwarancja
Re: Pakiet serwisowy + przedłużona gwarancja
Też mam wpisane w komputerze samochodu Q16 30 tys/2 lata ale nie mam żadnego zamiaru się do tego stosować.
Nie ma problemu ze strony ASO VW ani by wymienić olej pierwszy raz olej po zrobieniu 2-3 tys. od zakupu a potem co roku nawet przy przebiegach rocznych 10-12 tys.
Nigdy nie kupowałem przeglądów tylko przedłużoną gwararację i teraz też przy zakupie przedłużyłem od razu do 5 lat i 100 tys. bo to jest mniej więcej okres po jakim staram się zmienić samochód na nowy. Chętnie bym nawet kupił przedłużenie gwarancji na 7-8 lat i 150 tys.
Obliguje mnie to oczywiście do serwisowania w ASO co powoduje większe koszty eksploatacji bo ceny zdecydowanie wyższe (wygoda kosztuje) ale w razie jakiegolwiek problemu z samochodem w czasie obowiązywania gwarancji dzwonię do VW i mają się zająć problemem i go rozwiązać.
Miałem raz drobny problem w poprzednim VW Sportsvanie w czwartym roku od zakup (też miał wykupioną przedłużoną gwarancję) i go zabrali lawetą ponad 100 km do najbliższego ASO, zostawili samochód zastępczy a po 4 czy 5 dniach dniach laweta przywiozła naprawiony samochód a zabrała zastępczy. Wystarczył tylko jeden telefon na infolinię VW ze zgłoszeniem awarii.
Nie ma problemu ze strony ASO VW ani by wymienić olej pierwszy raz olej po zrobieniu 2-3 tys. od zakupu a potem co roku nawet przy przebiegach rocznych 10-12 tys.
Nigdy nie kupowałem przeglądów tylko przedłużoną gwararację i teraz też przy zakupie przedłużyłem od razu do 5 lat i 100 tys. bo to jest mniej więcej okres po jakim staram się zmienić samochód na nowy. Chętnie bym nawet kupił przedłużenie gwarancji na 7-8 lat i 150 tys.
Obliguje mnie to oczywiście do serwisowania w ASO co powoduje większe koszty eksploatacji bo ceny zdecydowanie wyższe (wygoda kosztuje) ale w razie jakiegolwiek problemu z samochodem w czasie obowiązywania gwarancji dzwonię do VW i mają się zająć problemem i go rozwiązać.
Miałem raz drobny problem w poprzednim VW Sportsvanie w czwartym roku od zakup (też miał wykupioną przedłużoną gwarancję) i go zabrali lawetą ponad 100 km do najbliższego ASO, zostawili samochód zastępczy a po 4 czy 5 dniach dniach laweta przywiozła naprawiony samochód a zabrała zastępczy. Wystarczył tylko jeden telefon na infolinię VW ze zgłoszeniem awarii.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless
Mam pytanie czy przy odbiorze samochodu dostaliście książkę serwisową samochodu?
Bo mnie poinformowano, że obecnie książki już się nie wydaje bo jest wersja elektroniczna.
Bo mnie poinformowano, że obecnie książki już się nie wydaje bo jest wersja elektroniczna.
-
Dobrze ci powiedzieli, jak chcesz mieć na papierze to poproś w serwisie podczas przeglądu to wydrukują.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
Potwierdzam.
T-Roc Style 1.5 DSG Ascot Gray+Czarny, Pakiet Komfort, System Easy Open & Close z alarmem, Szyby przyciemniane, Kierownica podgrzewana, Kamera Cofania, Travel Assist High. Zamówiony 27.06.2022r., produkcja 19tydz.2023 r., odebrany 23.06.2023 r.
Czy ktoś z nowych użytkowników T-roca dokupywał u dealera w ostatnim czasie pakiet przeglądów i safe+ i w jakiej cenie?
Wykupiłem gwarancję na 5 lat, pakiet serwisowy na 4 lata i na 60 tys km .
Auto kupione 25. 03.2023.
Przy 10 tys km odpłatnie wymieniłem olej.
Dziś 5 lipca 2024.
Przebieg 15700km.
Komputer pokazuje do wymiany oleju i przeglądu 14500km i 540 dni.
Pomijam kwestie opłacalności pakietu serwisowego, no ale pierwszy przegląd wypadnie mi po 2 latach i 9 miesiącach.
Też tak macie?
Jeździmy nim płynnie , bez szaleństw. Najczęściej do i z praca 30 km w jedną stronę
Auto kupione 25. 03.2023.
Przy 10 tys km odpłatnie wymieniłem olej.
Dziś 5 lipca 2024.
Przebieg 15700km.
Komputer pokazuje do wymiany oleju i przeglądu 14500km i 540 dni.
Pomijam kwestie opłacalności pakietu serwisowego, no ale pierwszy przegląd wypadnie mi po 2 latach i 9 miesiącach.
Też tak macie?
Jeździmy nim płynnie , bez szaleństw. Najczęściej do i z praca 30 km w jedną stronę
1.5 DSG 6,0 spalanie
A pokazuje tylko taki jeden wiersz z danymi czy dwa oraz czy masz "i" czy "lub" pomiędzy km a dniami?
Mój kupiony 15.05.2023 przy obecnym przebiegi 10700 pokazuje dwa wpisy (dwa osobne wiersze):
Przegląd za 19400 km lub 364 dni
Wymiana oleju za 18700 lub 347 dni
Co mniej więcej odpowiada zakresowi 2 lat lub 30 000 przebiegu od zakupu.
O ile dobrze pamiętam to zaraz po zakupie obydwa wiersze miały takie same wpisy:
Przegląd za 29600 lub 728 dni
Wymiana oleju za 29600 lub 728 dni.
Olej wymieniniłem ponadprogramowo po przebiegu 3 tys.
Jeźdzę nim dynamicznie, raczej bez szaleństw ale do 5 tys. obrotów na każdym biegu. Najczęściej do i z praca 7 km w jedną stronę.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless
A nie jest tak, że przy wymianie oleju wpisali ci nową datę kolejnego przeglądu? Jak robisz nadprogramowe wymiany to trzeba im przypomnieć żeby nie resetowali interwału.
Auto ma przejechane 20000 km
Komp pokazuje ,że do wymiany oleju i przeglądu zostało jeszcze 10000 km.
Autem jeżdżę 19.5 miesięcy.
Komp pokazuje mi , że jesze mogę jeździć 445 dni do wymiany i oleju . Czyli prawie 3 lata
Obawiam się, że przy wykupionym pakiecie serwisowym komputerowi jakoś tak się nie spieszy .
Średnia spalania 5.9. codzienny trasy po 30 km w jedną stronę.
Komp pokazuje ,że do wymiany oleju i przeglądu zostało jeszcze 10000 km.
Autem jeżdżę 19.5 miesięcy.
Komp pokazuje mi , że jesze mogę jeździć 445 dni do wymiany i oleju . Czyli prawie 3 lata
Obawiam się, że przy wykupionym pakiecie serwisowym komputerowi jakoś tak się nie spieszy .
Średnia spalania 5.9. codzienny trasy po 30 km w jedną stronę.
1.5 DSG 6,0 spalanie