Zamykanie bagażnika pilotem?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Matik

Re: Zamykanie bagażnika pilotem?

Post autor: Matik »

Dzięki, odbieram swoje dopiero w tym tygodniu i miałem nadzieję że właśnie da się to zakodować w ten sposób ale skoro ma być fabrycznie to dobra wiadomość
T-Roc Premium 1.5 TSI DSG KURKUMA
AID, DCC, Kamera cofania, Instalacja telefoniczna, Elektryczna pokrywa bagażnika, Keyless Access
Pakiety: Drogowy, Komfort, Zimowy
bobo90

Post autor: bobo90 »

Ja nie mogę zamykać klapy, otwierać tak, a zamykanie tylko guzikiem na klapie, jakoś da się coś z tym zrobić?
Dario

Post autor: Dario »

Fakt, zapomniałem dodać że jak ktos nie ma Keyless Acces to zamykanie z pilota nie jest możliwe.
Byc może da sie to zmienić za pomoca OBD Eleven Pro trzeba zapytać Eldara.
Ale nawet przy Keyless Access są ograniczenia tzn. można otworzyć pokrywe z "dalszej" odległości ale żeby ją zamknąć to trzeba być już w strefie działania Keyless.
2.0TSI DSG 4Motion Premium Ravenna Blue/Black
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
funtchomas

Post autor: funtchomas »

bobo90 pisze: 29 cze 2019, 13:18 Ja nie mogę zamykać klapy, otwierać tak, a zamykanie tylko guzikiem na klapie, jakoś da się coś z tym zrobić?
Ja właśnie dzisiaj rozgryzłem jak to działa u mnie. A działa tylko, kiedy otworzę z pilota samą klapę- wtedy mogę ją zamknąć z pilota. Natomiast u mnie to nie działa kiedy odrygluję drzwi kierowcy. W sumie nie wiem dlaczego :roll:
2.0 TSI DSG 4Motion Indium Grey 8-)
MarioMc

Post autor: MarioMc »

„ ....W sumie nie wiem dlaczego :roll:.....”

Ze względów bezpieczeństwa. Aby nikt przypadkiem nie wcisnął guzika zamykania bez kontroli czy kogoś lub czegoś nie przytnie.
Zam 12.10.2018 - Odbiór 12.07.2019
1.5 TSI DADA DSG Premium/17"/Pakiet Komfort/Drogowy/Sport/Siedzenia komfort/Podgrzewana Tiptronic/Park Assist/Rear Assist/El Bagaznik/Keyless Full/Phone Comfort/Beats.
paulr

Post autor: paulr »

€ 321,41 | Nowy dla Volkswagen TAYRON elektryczny tail brama przebudowy dla T-ROC skrzynka ogonowa inteligentny elektryczny tylne drzwi
https://s.click.aliexpress.com/e/bnMkS9CG
Pado

Post autor: Pado »

paulr pisze: 30 cze 2019, 16:48 € 321,41 | Nowy dla Volkswagen TAYRON elektryczny tail brama przebudowy dla T-ROC skrzynka ogonowa inteligentny elektryczny tylne drzwi
https://s.click.aliexpress.com/e/bnMkS9CG
Chyba bym nie zaryzykowal chińskiego systemu... To wygląda na uniwersalny zestaw i nie wiadomo jak by to działało w t rocku...

Szkoda, ze kauftec w niemczech chce za oryginal... 1199euro
paulr

Post autor: paulr »

mi to akurat nie potrzebne:) mało z bagażnika korzystam, zazwyczaj zakupy daje za siedzeniami. Tak się przyzwyczaiłem po chevrolecie orlando gdzie wszystko po bagażniku latało. ale widziałem to dałem linka. cena też nie mała mimo iż chiny (wysokie koszty dostawy)
Dario

Post autor: Dario »

funtchomas pisze: 29 cze 2019, 21:00
bobo90 pisze: 29 cze 2019, 13:18 Ja nie mogę zamykać klapy, otwierać tak, a zamykanie tylko guzikiem na klapie, jakoś da się coś z tym zrobić?
ę

Ja właśnie dzisiaj rozgryzłem jak to działa u mnie. A działa tylko, kiedy otworzę z pilota samą klapę- wtedy mogę ją zamknąć z pilota. Natomiast u mnie to nie działa kiedy odrygluję drzwi kierowcy. W sumie nie wiem dlaczego :roll:
Sprawdziłem u siebie i czy drzwi odblokowane, czy nawet drzwi kierowcy otwarte to mogę normalnie zamykac z pilota. Oczywiscie pod warunkiem bycia w zasięgu Keyless. Otwieram przez nacisnięcie znaczka VW i zamykam z pilota. Nie rozumiem czemu to u Was inaczej działa.
2.0TSI DSG 4Motion Premium Ravenna Blue/Black
Pakiet: Komfort, Drogowy, Sport, Zimowy, Siedzenia Komfortowe; Elektryczna Pokrywa Bagaznika
funtchomas

Post autor: funtchomas »

Dario pisze: 01 lip 2019, 20:15
funtchomas pisze: 29 cze 2019, 21:00
ę

Sprawdziłem u siebie i czy drzwi odblokowane, czy nawet drzwi kierowcy otwarte to mogę normalnie zamykac z pilota. Oczywiscie pod warunkiem bycia w zasięgu Keyless. Otwieram przez nacisnięcie znaczka VW i zamykam z pilota. Nie rozumiem czemu to u Was inaczej działa.
Poprawka :D Działa również przy otwartych drzwiach kierowcy :)
2.0 TSI DSG 4Motion Indium Grey 8-)
ODPOWIEDZ