Kończenie połączenia telefonicznego
Kończenie połączenia telefonicznego
Mam prośbę o wyjaśnienie.
Wiem, żeby odebrać połączenie telefoniczne trzeba nacisnąć przycisk ok na kierownicy a co trzeba nacisnąć żeby je rozłączyć. Oczywiście wiem, że mogę rozłączyć wchodząc w ekran ale czy można to zrobić bardziej bezpiecznie ?
Samochód T-Roc 10.2024 r.
Wiem, żeby odebrać połączenie telefoniczne trzeba nacisnąć przycisk ok na kierownicy a co trzeba nacisnąć żeby je rozłączyć. Oczywiście wiem, że mogę rozłączyć wchodząc w ekran ale czy można to zrobić bardziej bezpiecznie ?
Re: Kończenie połączenia telefonicznego
Przy okazji może sie komuś przyda taka ciekawostka.
Aby odebrać telefon to nawet nie trzeba nic naciskać tylko wystarczy tak skonfigurować telefon by telefon sam po połączeniu z systemem bt samochodem odbierał połączenia.
Idąc dalej to można tak zrobić by w samochdzie telefon odbierał sam połączenia od wybranych osób a od innych czekał na reakcję kierowcy.
Aby odebrać telefon to nawet nie trzeba nic naciskać tylko wystarczy tak skonfigurować telefon by telefon sam po połączeniu z systemem bt samochodem odbierał połączenia.
Idąc dalej to można tak zrobić by w samochdzie telefon odbierał sam połączenia od wybranych osób a od innych czekał na reakcję kierowcy.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
A jak odrzucić połączenie żeby nie mędził gdy dzwoni np teściowa?
1.5 150KM FL Style DSG odebrany 03.03.2023
Ustawiasz w telefonie, że numer tesciowej jest odrzucany
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
Czasami teściowa pragnie w prezencie oddać emeryturkę, więc stała blokada odpada.
1.5 150KM FL Style DSG odebrany 03.03.2023
To szanowna teściowa niech dzwoni tylko wtedy gdy chce obdarować swojego ulubionego zięcia.
A najlepiej niech podarek lub kaskę wyśle swojemu ulubionemu zięciowi ..... przez kuriera.
T-Roc Style 1.5 DSG Ascot Gray+Czarny, Pakiet Komfort, System Easy Open & Close z alarmem, Szyby przyciemniane, Kierownica podgrzewana, Kamera Cofania, Travel Assist High. Zamówiony 27.06.2022r., produkcja 19tydz.2023 r., odebrany 23.06.2023 r.
Jak ktos do Ciebie dzwoni, to na ekranie VC pojawia sie napis odbierz. Jak nacisniesz OK to odbierasz. A jak odbierzesz to pojawia sie napis zakoncz jako domyslny wybor dla przycisku OK. I jak go wowczas nacisniesz to sie rozlacza rozmowa, chyba ze ktos przed toba sie rozlaczy.blondyn07 pisze: ↑21 sty 2025, 19:54 Mam prośbę o wyjaśnienie.
Jak odbiorę to pojawia się tylko z kim rozmawiam. Naciskanie OK nic nie daje, żeby się rozłączyć muszę wchodzić w ekran albo czekać aż dzwoniacy się rozłączy
-
Ciężko było VW ogarnąć dedykowany przycisk do obsługi telefonu. Ogólnie słabe to.