Slamazarna reakcja na gaz

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Sisay

Slamazarna reakcja na gaz

Post autor: Sisay »

Witam wszystkich,
swiezo kupiony troc 2022 strasznie mulowato reaguje na pedal gazu, ruszanie na skrzyżowaniu, dołączanie do ruchu odbywa sie wolniej niz w starej fiescie. Czytalem ze mozna zmienic drive mode i to poprawia reakcje na gaz ale ja u siebie nie widze guziczka drive mode. Zostaje tylko jazda na S (dsg)?
strzelec

Re: Slamazarna reakcja na gaz

Post autor: strzelec »

Uroki zachwalanego dsg
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
Radio

Post autor: Radio »

Sisay pisze: 24 sty 2025, 15:33 Witam wszystkich,
swiezo kupiony troc 2022 strasznie mulowato reaguje na pedal gazu, ruszanie na skrzyżowaniu, dołączanie do ruchu odbywa sie wolniej niz w starej fiescie. Czytalem ze mozna zmienic drive mode i to poprawia reakcje na gaz ale ja u siebie nie widze guziczka drive mode. Zostaje tylko jazda na S (dsg)?
Jaki silnik, jaka moc?
strzelec pisze: 24 sty 2025, 16:16 Uroki zachwalanego dsg
Jak masz manuala to nie zabieraj głosu w sprawie DSG ponieważ opinia nie jest miarodajna i wiarygodna.
2.0TSI DSG 4Motion R-line Sport
Endriu

Post autor: Endriu »

Sisay pisze: 24 sty 2025, 15:33 Witam wszystkich,
Zrobić program skrzyni, będzie zdrowiej dla skrzyni i silnika ;)
T-Roc 2.0 TSI 4Motion, R-line, Sport, DSG mod.
Sisay

1.5 150
program skrzyni mozna zrobic dopiero po gwarancji(nowe auto)
Endriu

Post autor: Endriu »

Sisay pisze: 24 sty 2025, 17:24 1.5 150
program skrzyni mozna zrobic dopiero po gwarancji(nowe auto)
No więc do tego czasu musisz cierpieć ;)
T-Roc 2.0 TSI 4Motion, R-line, Sport, DSG mod.
Awatar użytkownika
Y@rek

Post autor: Y@rek »

Czytałem o skrzyni DSG przed zakupem swojego VW, ale to chyba były artykuły powstałe przed epoką ekologiczną. Myślałem, że będzie super - a teraz przed każdym rondem mam już "odruch" przechodzenia na ustawienie S. Jest chwilę lepiej, ale to jakieś dziwactwo zagrażające bezpieczeństwu kiedy musisz włączyć się do ruchu w zatłoczonym mieście, a nie masz mocy a Twój silnik zostawił w garażu chęć do jazdy.
Sisay

Mam wrazenie ze osiagniecie 8,6 s do 100 to raczej fantazia (patrzac ze wlaczenie do ruchu bierze wiecznosc).
A czemu drive mode nie ma w kazdym modelu (nie chodzi o aktywne zawieszenie) w instrukcji nic na ten temat nie ma.
Dig Dug

Post autor: Dig Dug »

Sisay pisze: 24 sty 2025, 23:55 Mam wrazenie ze osiagniecie 8,6 s do 100 to raczej fantazia (patrzac ze wlaczenie do ruchu bierze wiecznosc).
A czemu drive mode nie ma w kazdym modelu (nie chodzi o aktywne zawieszenie) w instrukcji nic na ten temat nie ma.
Program, program i jeszcze raz program. Przez afere dieselgate i wprowadzenie Euro6d vw spier…. DSG. Poszedl w ekospalanie, stad lagi i jazda na 1400 obr. Poczekajcie do konca gwarancji i robicie program za 1500 zl i macie nie to auto.
Nawet przed programem nie chce widziec manuala na oczy, a po programie widac skad sie wzial zachwyt dwusprzeglowkami. Polecam.

PS. Ja mam ponizej 8.5 do setki, gdzie przed programem bylo 9 z groszem. Liczone stoperem i wiem, ze to nie profi pomiar, ale nawet na tym widac ze skrocil sie czas przyspieszenia wyraznie.
marcin255

Post autor: marcin255 »

Też polecę modyfikację DSG , po prostu inne auto.
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod
Obrazek
ODPOWIEDZ