pdbitka-wygłuszenie maski

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Cross - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Spinner

pdbitka-wygłuszenie maski

Post autor: Spinner »

Witam,
proszę o informację, czy T-Cross 1.5 dsg, R-line, rok modelowy 2025, rok produkcji 2024 posiada wygłuszenie maski? Znajoma odebrała takie autko przed ok. 2 tygodniami.Teraz zauważyła, że nie ma wygłuszenia maski. Dealer twierdzi, że w tym modelu wygłuszenie nie występuje i jednocześnie, o dziwo, informuje, że można takie wygłuszenie dokupić?!
lajosz

Re: pdbitka-wygłuszenie maski

Post autor: lajosz »

https://youtu.be/xgHs8pyeuUw?t=447

Jak widać ... jest, ale ... możliwe, że (jak zwykle) w Polsce już trzeba dokupić.
Spinner

lajosz pisze: 18 lut 2025, 15:23 https://youtu.be/xgHs8pyeuUw?t=447

Jak widać ... jest, ale ... możliwe, że (jak zwykle) w Polsce już trzeba dokupić.
Dzięki za Tipp! A więc gotujemy się do batalii z dealerem. Ciekawe co on na to? Znajoma już ma gotową teorię spiskową, że autko miało przygodę podczas transportu, musieli lakierować maskę i zapomnieli zamontować wygłuszenie.
potes

Post autor: potes »

Witam,

w moim 1.0 Style z manualem wygłuszenie jest.
JanDzyndzel

Post autor: JanDzyndzel »

Ciekawe, odbieralem Rline 1.5 w zeszly piątek..ale do głowy mi nie przyszło by sprawdzac czy ma wygluszenie ;-)) wiem jedno, nawet jak nie ma, to jest dosc cicho :-)
Ale wydaje mi sie, że moj powinien mieć, bo dolewałem plynu do spryskiwaczy, i nie rzuciła mi sie w oczy goła blacha...a mysle że taki wielki placek golej blachy by mnie zastanowił ;-))
Spinner

JanDzyndzel pisze: 18 lut 2025, 21:46 Ciekawe, odbieralem Rline 1.5 w zeszly piątek..ale do głowy mi nie przyszło by sprawdzac czy ma wygluszenie ;-)) wiem jedno, nawet jak nie ma, to jest dosc cicho :-)
Ale wydaje mi sie, że moj powinien mieć, bo dolewałem plynu do spryskiwaczy, i nie rzuciła mi sie w oczy goła blacha...a mysle że taki wielki placek golej blachy by mnie zastanowił ;-))
Dzięki, proszę o sprawdzenie i ponowne poinformowanie.
Spinner

potes pisze: 18 lut 2025, 20:29 Witam,

w moim 1.0 Style z manualem wygłuszenie jest.
Dzięki za informację.
Awatar użytkownika
chris

Post autor: chris »

Spinner pisze: 18 lut 2025, 12:56 Witam,
proszę o informację, czy T-Cross 1.5 dsg, R-line, rok modelowy 2025, rok produkcji 2024 posiada wygłuszenie maski? Znajoma odebrała takie autko przed ok. 2 tygodniami.Teraz zauważyła, że nie ma wygłuszenia maski. Dealer twierdzi, że w tym modelu wygłuszenie nie występuje i jednocześnie, o dziwo, informuje, że można takie wygłuszenie dokupić?!
To są chyba jakieś jaja :shock:
Coś ten Dealer ściemnia :roll:
Nawet wersja Life z podstawowym silnikiem 1.0 TSI ma wygłuszenie maski ;)
https://youtu.be/PdCt8LT3d2w?si=509Z6VRGj0iE6Vr8&t=620
Spinner

Dziękuję wszystkim za informacje. Jak byście postępowali dalej? Zanosi się bowiem, że dealer będzie szedł w zaparte. Do kogo uderzać? Do centrali VW w Poznaniu przez formularz kontaktowy? Co prawda, koszt tej maty jest niewielki, ale dziadostwo dealera spore i nie może pozostać bez odpowiedzi.
Awatar użytkownika
chris

Post autor: chris »

Ja bym podjechał do Niego i otworzył w jego obecności maskę pierwszego lepszego T-Cross w ich salonie, który stoi np. na ekspozycji.
Mata musi być i basta.
Chyba że są tak cwani ,że wcześniej wypinają te maty a potem proponują ich dokupienie no ale wtedy to by było grubo :roll:
Ja w wersji Style z silnikiem 1.5 TSI matę miałem od nowości ;)
https://zapodaj.net/plik-MngtJxj2J1
Ostatnio zmieniony 19 lut 2025, 17:36 przez chris, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ