Google Maps

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Cross - zakup, eksploatacja, problemy itd.
lajosz

Google Maps

Post autor: lajosz »

Jak zapewne wszyscy wiedzą, od pewnego czasu Google Maps "zaszczyca" nas wskazówkami głosowymi generowanymi przez AI i brzmi to dla zdecydowanej większości użytkowników ....po prostu TRAGICZNIE ... do tego stopnia, że większość woli wyłączyć wskazówki głosowe niż słuchać tego robotycznego HGW czego.

Przeszukałem net wzdłuż i wszerz w poszukiwaniu rozwiązania, jak przywrócić głos pana Jarosława Juszkiewicza, bo przyznam, że mnie też wk_rwia ten robot i z sensownych ..... znalazłem to:
https://www.youtube.com/watch?v=UC-yxWnXt7k

Niestety, filmik ma już 4 lata i jest zupełnie nieaktualny, bo na nowszych Androidach po prostu nie da się tego zrobić, a przynajmniej tak twierdzi każdy kto próbował.

==============
.... i teraz .... albo nie szukałem właściwie + wystarczająco długo i dlatego nie znalazłem rozwiązania, albo nikt po prostu go nie przedstawił.

Po co o tym piszę ?

Bo na podstawie w/w filmiku, jednak UDAŁO MI SIĘ , czyli .... Google Maps ponownie mówi głosem Jarosława Juszkiewicza :)
Przyznam, że trochę pitolenia przy tym jest, ale .... jednak działa :)
Wszystko robiłem (do testów) na starym Samsungu Galaxy S7 (Android 8.0) którego już nie używam, a jak się udało, to spróbowałem na Galaxy A55 (Android 14) , gdzie już tak łatwo nie było, ale .... TEŻ SIĘ W KOŃCU UDAŁO.
Wczoraj do 3 w nocy się tym zajmowałem, a dzisiaj cały dzień testy i .... DZIAŁA :)

Jak będę miał wenę , to opiszę co i jak jeśli będą zainteresowani, ale jeśli już wstawię jakiś opis, to będzie dotyczył TYLKO Androida 14 i TYLKO Samsunga, czyli nie wiem czy na innych też zadziała, ale wydaje mi się ... że tak.
Pipper

Re: Google Maps

Post autor: Pipper »

lajosz pisze: 05 mar 2025, 17:50 Jak zapewne wszyscy wiedzą, od pewnego czasu Google Maps "zaszczyca" nas wskazówkami głosowymi generowanymi przez AI i brzmi to dla zdecydowanej większości użytkowników ....po prostu TRAGICZNIE ... do tego stopnia, że większość woli wyłączyć wskazówki głosowe niż słuchać tego robotycznego HGW czego.

Przeszukałem net wzdłuż i wszerz w poszukiwaniu rozwiązania, jak przywrócić głos pana Jarosława Juszkiewicza, bo przyznam, że mnie też wk_rwia ten robot i z sensownych ..... znalazłem to:
https://www.youtube.com/watch?v=UC-yxWnXt7k

Niestety, filmik ma już 4 lata i jest zupełnie nieaktualny, bo na nowszych Androidach po prostu nie da się tego zrobić, a przynajmniej tak twierdzi każdy kto próbował.

==============
.... i teraz .... albo nie szukałem właściwie + wystarczająco długo i dlatego nie znalazłem rozwiązania, albo nikt po prostu go nie przedstawił.

Po co o tym piszę ?

Bo na podstawie w/w filmiku, jednak UDAŁO MI SIĘ , czyli .... Google Maps ponownie mówi głosem Jarosława Juszkiewicza :)
Przyznam, że trochę pitolenia przy tym jest, ale .... jednak działa :)
Wszystko robiłem (do testów) na starym Samsungu Galaxy S7 (Android 8.0) którego już nie używam, a jak się udało, to spróbowałem na Galaxy A55 (Android 14) , gdzie już tak łatwo nie było, ale .... TEŻ SIĘ W KOŃCU UDAŁO.
Wczoraj do 3 w nocy się tym zajmowałem, a dzisiaj cały dzień testy i .... DZIAŁA :)

Jak będę miał wenę , to opiszę co i jak jeśli będą zainteresowani, ale jeśli już wstawię jakiś opis, to będzie dotyczył TYLKO Androida 14 i TYLKO Samsunga, czyli nie wiem czy na innych też zadziała, ale wydaje mi się ... że tak.
Czekam zatem, bo to co mówi teraz, robi to agresywnie i wywołuje we mnie chęć mordu na innych (niektórych) użyszkodnikach drogi... :mrgreen:
ODPOWIEDZ