Co tylko potwierdza, ze szkoda to robic w ASO. Ja robilem swoje i zbieram faktury jakbym chcial pokazywac w razie sprzedazy, ze auto bylo normalnie traktowane, a nie LL.
Wymiana oleju po 1000 km?
Re: Wymiana oleju po 1000 km?
I bardzo dobrze że nie kasują, w przeciwnym razie miałbyś przesunięte interwały serwisowe i przy przeglądzie po 2 latach nie wymieniliby oleju w cenie. U mnie w ASO spytali czy chcę żeby skasowali - powiedziałem że nie i po 2 latach miałem normalny pełny serwis z pakietu.
Wymiana oleju po 3000km. Nie wiem czy ta ilość opiłków ma martwić czy to TTTM.
https://zapodaj.net/plik-fDJr2wXxY2
https://zapodaj.net/plik-fDJr2wXxY2
Jakiej firmy polecacie olej ?
Jak to jest? Serwis olejowy wystąpi wcześniej o około 2 miesiące niż pierwszy pełny przegląd. Czy wówczas będę wzywany dwa razy przez ASO ?
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
Nikt cię nie będzie wzywał na serwis olejowy (chyba że któraś zgoda marketingowa to uruchamia i przesyłasz dane do VW przez sieć) - sam masz zadzwonić, umówić się i pojechać, zwłaszcza jeśli masz wykupiony pakiet przeglądów.
Mogą ewentualnie przypomnieć o 2-letnim przeglądzie.
Mogą ewentualnie przypomnieć o 2-letnim przeglądzie.
-
Dopytaj się dokładnie. Mnie na przeglądzie na 60 tysięcy wymienili wszystko oprócz płynu hamulcowego, bo ten jest na lata, nie na przebieg. Na wymianę płyny hamulcowego mam się zgłosić przed upływem 4 roku. Tak samo miałem na serwisie po 30 tysiącach. Kazali się zgłosić na wymianę płynu hamulcowego przed upływem drugiego roku. .Serwisy robione w ramach wykupionego pakietu.
Z chwilą pojawienia się w aucie informacji np. o wymianie oleju lub o inspekcji, to przy wykupionym pakiecie przeglądów zostaniemy powiadomieni o tej potrzebie przez serwis, lecz tylko w przypadku, gdy wcześniej została wybrana przez użytkownika pojazdu stacja obsługi z której będziemy korzystali. W ASO należy podać numer telefonu lub adres mailowy, aby informacja mogła być przez jej pracownika przekazana. Gdy już jesteśmy umówieni co do terminu przyjazdu to serwis uruchamia procedurę, aby otrzymać z centrali zlecenie na pobranie materiałów eksploatacyjnych (oleje, płyny, filtry etc.). W przypadku, gdy mają do wykonania przegląd np. po 30 tyś i brakuje jeszcze przykładowo 2 tyś km, aby dokonać wymiany oleju to zrobią tylko sam przegląd, a olej z filtrami zmieniony zostanie później, gdy auto wygeneruje stosowne polecenie. Zatem trzeba jeszcze raz odwiedzić stację, aby można było wykonać tę obsługową czynność. Natomiast, gdy zlecamy przegląd sami (bez pakietu) to olej wymienią razem z inspekcją, bo użyte materiały zostaną opłacone na bieżąco przez zleceniodawcę.
Dziękuję za szczegółowe informacje. Nie mam wykupionych przeglądów. Podczas odbioru auta poprosili aby ustawić w aplikacji ich serwis jako domyślny więc pewnie odpowiednio wcześniej się przypomną.
A co jeśli przegapi się przegląd gwarancyjny o kilka dni gdy np. jesteśmy gdzieś na wyjeździe i nie można podjechać do aso?
A co jeśli przegapi się przegląd gwarancyjny o kilka dni gdy np. jesteśmy gdzieś na wyjeździe i nie można podjechać do aso?
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
Istotne jest umówić się przed terminem, nie powinni wtedy robić problemów - sami mogą nie mieć wolnych terminów w tym czasie. Jeśli nie masz wykupionych pakietów i przedłużonej gwarancji to właściwie chyba niczym to nie skutkuje - i tak za przegląd płacisz a gwarancja po 2 latach się kończy.
Auto przypomina o serwisie miesiąc przed czasem, więc trzeba dużo "dobrej" woli żeby nie zdążyć się umówić - natomiast tak jak pisałem - o ile o serwisie wynikającym z upływu 2 lat ASO przypomni, o tyle o olejowym w którym auto samo skróciło czas niekoniecznie - wszystko zależy od tego na przesyłanie jakich danych się zgodziłeś. Ja mam zablokowany dostęp do sieci na tyle na ile się dało, więc zakładam że nic nie wysyłam do ich bazy danych.
Auto przypomina o serwisie miesiąc przed czasem, więc trzeba dużo "dobrej" woli żeby nie zdążyć się umówić - natomiast tak jak pisałem - o ile o serwisie wynikającym z upływu 2 lat ASO przypomni, o tyle o olejowym w którym auto samo skróciło czas niekoniecznie - wszystko zależy od tego na przesyłanie jakich danych się zgodziłeś. Ja mam zablokowany dostęp do sieci na tyle na ile się dało, więc zakładam że nic nie wysyłam do ich bazy danych.