Wyblakłe plastiki

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
qmr84

Wyblakłe plastiki

Post autor: qmr84 »

Nie wiem od jak dawna, ale z tylu auta po obu stronach zaczely mi sie plastikowe 2 elementy robic biale.
Jak bylo auto na przegladzie w serwisie VW (auto na gwarancji) poprosilem by to wymienili bo nie wiem dlaczego tak sie to robi biale.
W serwisie powiedzieli mi ze nie wymienia mi tego bo to jest moja wina ze musialem urzyc jakiegos mocnego chemicznego srodka czyszczacego.
a ja od nowosci auta myje tylko w boxach myjkami bezdotykowymi i nie urzywam zadnych innych srodkow czyszczacych.
Wiec jesli nawet bym urzywal czegos co te plaskiki zrobily wyblakle to inne czesci auta tez by sie zrobily z tym bialym nalotem.
Macie jakis pomysl jak zrobic by te plastiki znowu zrobic czarne? widzialem jakis czas tem na aliexpress jakis preparat do plastiku, ale nie wiem
czy to dziala.

Tutaj zdjecie: https://imgur.com/a/sqw2tQG
Awatar użytkownika
Norville

Re: Wyblakłe plastiki

Post autor: Norville »

W dowolnym sklepie z preparatami do samochodów (a nawet w większych marketach) kupisz czernidło do plastików, nie ma sensu zamawiać aż z Chin. I mogę potwierdzić, że działa.
maciej.plock

Re: Wyblakłe plastiki

Post autor: maciej.plock »

qmr84 pisze: 21 mar 2025, 13:28 Nie wiem od jak dawna, ale z tylu auta po obu stronach zaczely mi sie plastikowe 2 elementy robic biale.
Jak bylo auto na przegladzie w serwisie VW (auto na gwarancji) poprosilem by to wymienili bo nie wiem dlaczego tak sie to robi biale.
W serwisie powiedzieli mi ze nie wymienia mi tego bo to jest moja wina ze musialem urzyc jakiegos mocnego chemicznego srodka czyszczacego.
a ja od nowosci auta myje tylko w boxach myjkami bezdotykowymi i nie urzywam zadnych innych srodkow czyszczacych.
Wiec jesli nawet bym urzywal czegos co te plaskiki zrobily wyblakle to inne czesci auta tez by sie zrobily z tym bialym nalotem.
Macie jakis pomysl jak zrobic by te plastiki znowu zrobic czarne? widzialem jakis czas tem na aliexpress jakis preparat do plastiku, ale nie wiem
czy to dziala.

Tutaj zdjecie: https://imgur.com/a/sqw2tQG
Myjnię na złotówki wcale nie są takie bezpieczne. Mi kiedyś zostały odbarwienia na chromach i od tego czasu myje szamponem z wiadrem i wycieram po umyciu żeby waterspotow nie było.
Co do plastików to zobacz owatrol porytrol.
ODPOWIEDZ