Kodowanie - modyfikacje
Re: Kodowanie - modyfikacje
Wydaje mi się że to sprawdzałem i nie działa w t rocu. To tak samo jak domykanie szyb jak pada... Zmienili sensor i ni uja...
ostatnio jechałem na dziennych drogą krajową dwujezdniową ponad 140km/h, żeby przetestować czy światła "autostradowe" działają...Pado pisze: ↑06 lut 2020, 19:00
Różne zmiany automatyczny zapłon reflektorów (konieczne jest posiadanie czujnika deszczu / jasności)
Moduł 09 Elektryka centralna
Dostęp bezpieczeństwa -> 31347
adaptacja
Podmenu - czujnik światła
- Tunnel_einschalt_verzoegerung -> X sekund (Domyślnie -> 2, opóźnienie włączenia świateł po wejściu do tunelu)
- HMI_Exterior_light_on_highway -> Aktywny (Dodano menu automatycznego startu przy przekroczeniu 140 km / h przez ponad 10 sekund)
- HMI_Exterior_light_on_rain -> Aktywny (Dodano automatyczne menu startowe w przypadku deszczu)
- HMI_exterior_light_sensitivity -> Frueh (Domyślnie -> Przewidywane)
-> Mittel (średni)
-> Spaet (opóźniony)
UWAGA: ten drugi parametr zmienia czas interwencji czujnika, ale tylko w przypadku automatycznego zapłonu na autostradzie i w przypadku deszczu.
adaptacja
Podmenu - RLS_lights_for_autobahn
- p_v_autobahn_on -> 140 km / h (prędkość zapłonu)
- p_v_autobahn_off -> 65 km / h (prędkość wyłączenia)
- p_t_autobahn_delay_on -> 10s (czas aktywacji)
- p_t_autobahn_delay_off -> 120s (czas dezaktywacji)
Parametry te odnoszą się do elementu „HMI_Exterior_light_on_highway” i zmieniają włączanie i wyłączanie reflektorów na autostradzie.
nie, nie włączyły się....
albo w t rocu nie działa ta funkcja, albo...auto jest mądrzejsze niż myślę i wie z NAVi, że nie jesteśmy na autostradzie...nie miałem okazji jechać z ta funkcja jeszcze autobahnem, więc nie mogę tego potwierdzić.
Gdyby ktoś był chętny to będę w Warszawie 4 marca od rana do wieczora na kodowanie
Tel. 660 829 619
Aktywacja Traffic Jam Assist, Emergency Assist, Dynamic Light Assist, rozpoznawanie znaków w Audi, ochrona komponentu, aktywacja app connect, kodowanie ABS, dopisywanie kluczy itd.
Tel. 660 829 619
Aktywacja Traffic Jam Assist, Emergency Assist, Dynamic Light Assist, rozpoznawanie znaków w Audi, ochrona komponentu, aktywacja app connect, kodowanie ABS, dopisywanie kluczy itd.
Zmiana wyglądu AID
Niestety dostępne tylko 3 inne warianty (na zdjęciach dwie)
Niestety dostępne tylko 3 inne warianty (na zdjęciach dwie)
dla porównania standardowy wygląd:
-
Pado co oznacza ikonka drogi z gwiazdką? Jeszcze u siebie jej nie widziałem albo nie zwróciłem uwagi
Musisz mieć tryby wyboru jazdy (przycisk MODE - eco, normal, sport, indywidual) - wtedy tam pojawia sie Ikonka jaki tryb jest wybrany, z gwiazdką to ten ustawiony indywidualnie .morfeusz747 pisze: ↑20 mar 2020, 11:07 Pado co oznacza ikonka drogi z gwiazdką? Jeszcze u siebie jej nie widziałem albo nie zwróciłem uwagi
-
A rzeczywiście, prawie w ogóle nie używam tego przycisku i dlatego
ja tez nie widzę różnicy w zachowaniu auta za bardzo...
Pado,
Jest różnica. Inna czułość gazu, wspomagania kiery, zmiana programu skrzyni DSG.
Fajnie jeździ sie na SPORT. tylko wtedy paliwa szybko ubywa
W trybie ECO np jak puścisz gaz, rozłącza skrzynie i jedziesz jak na luzie :-)
Zam 12.10.2018 - Odbiór 12.07.2019
1.5 TSI DADA DSG Premium/17"/Pakiet Komfort/Drogowy/Sport/Siedzenia komfort/Podgrzewana Tiptronic/Park Assist/Rear Assist/El Bagaznik/Keyless Full/Phone Comfort/Beats.
1.5 TSI DADA DSG Premium/17"/Pakiet Komfort/Drogowy/Sport/Siedzenia komfort/Podgrzewana Tiptronic/Park Assist/Rear Assist/El Bagaznik/Keyless Full/Phone Comfort/Beats.