Skąd takie info?
1.5 TSI głuche stukanie na wolnych obrotach
Re: 1.5 TSI głuche stukanie na wolnych obrotach
Podaj VIN.
'19 T-Roc 1.5 TSI DSG Premium | Ravenna Blue | komfort, drogowy, sport, el. klapa, kamera... |
Montowane są tylko w Portugalii.
-
Faktycznie sprawdziłem VIN i wychodzi na Portugalię, nie wiem co mnie wzięło z Wolfsburgiem Sorry za zamieszanie
U mnie zaczęło się pocić na półosi od strony skrzyni, a jak się zrobiło cieplej to przy opuszczaniu szyby coś stuka w drzwiach.
tez mam bardzo ciche "kołatanie/terkotanie" na luzie, ciche bo ciche, ale wciśnięcie sprzęgła go eliminuje...
ciekawe czy TTTM, czy coś znów VW zjeba@#$ł... zgłoszę na przeglądzie, ale jak znam życie to oleją...
TTTM ale w kwestii skrzyni. U mnie w Tiguanie jest to samo (było od nowości).
ja będę chciał koło 40-50tys wymienić olej w skrzyni, robię tak w każdym aucie. Musze tylko dojść jaka skrzynia u mnie siedzi (oznaczenie 3 literowe) ile i jaki olej oraz najważniejsze- czy wymiana nie została udziwniona przez VW(chodzi o korek spustowy i korek wlewowy)...w fiacie miałem w skrzyni np normalny bagnet
Zgłaszałem na przeglądzie, najpierw udawali glupka,że nic nie słyszą, więc poprosiłem kierownika przy odbiorze, już usłyszeli... Niestety określają to jako luz międzyzębny i nic sie nie da zrobić. Podobno wiele osób to zgłasza i problem istnieje od wielu lat...
-
Dlatego Troczka po 3 latach daję do żyda, bo czuję że to wszystko będzie się w nim sypać przy 100tys że ho ho ho. Żałuję trochę, że nie wziąłem dodatkowej gwarancji
Jako nowe auto będzie spoko ale używka po >5latach może być tragedia.
Jako nowe auto będzie spoko ale używka po >5latach może być tragedia.