A ja mam 4x4 od 11 lat ( Sedici, Yeti, T-ROC) i to podstawowe kryterium przy zakupie samochodu. Ci, którzy nie jeździli, nie wnikam czy z braku funduszy czy przekonania czy potrzeby, zawsze będą zadawać te same pytanie: po co? Ano po to, żeby wciąż słyszeć te same pytanie Walory trakcyjne, mocny silnik, bezpieczeństwo i przyjemność z jazdy są dla mnie bardzo ważne, i co mnie cieszy, stać mnie póki co, żeby je sobie zapewnić. W T-Rocu czy innym samochodzie, który uznam za odpowiedni dla mnie.Wahacz pisze: ↑02 lip 2021, 10:10 U mnie w pracy jak ktoś kupował nowe auto to pierwsza zachcianką był napęd 4×4,zawsze pytałem po co ci taki napęd ? rocznie robisz ok.8 tys/km,w zimie mało jeździsz,po górach nie jeździsz,dalekie trasy nie latasz odpowiedź mało racjonalną: ma być 4×4 ??? myślę że bardzo dużo ludzi na tej zasadzie chce mieć taki napęd.Pewnie to każdego sprawa jest forsą mam zachciankę i kupuję tyle w temacie.Ja poprzednim autem robiłem ok.20 tys/km to b.dużo na przeciętnego Polaka w pracy zawsze pytali gdzie ty tyle jeździsz ? Jakoś nigdy nie miałem zachcianki z napędem na 4 koła pewnie by się przydał gdyby był ale zawsze jakoś sobie dawałem radę ja też niestety nie przepadam za jazdą zimową a jeżdżę już kilka dekad.Na koniec każdy kupije co chce taką ma zachciankę ale ja zawsze zadaję sobie pytanie czy coś jest racjonalne i czy jest mi to na pewno potrzebne ?.
Ceny waszych t-roc ów i rabaty
-
Re: Ceny waszych t-roc ów i rabaty
2.0 TSI DSG 4Motion Indium Grey
Mnie też stać na 4×4 ale nie mam takiej potrzeby mieć.Oczywiście wybierasz sobie co chcesz ja tylko pisze o absurdalnych wyborach ludzi takich nieracjonalnych przy ich stylu jazdy takich "napaleńcach"chce mieć w aucie wszystko a praktycznie z tego nie korzysta bo b.mało jeździ..Znałem stardzego człowieka który uparł się na TDI a rocznie robił 2 może góra 3 tys/km rocznie !!! to podobnie jak 4×4 robiąc mało kilometrów nie jeżdzadz dużo w zimie i po górskich drogach to moje zdanie.
4x4 to taka rzecz, którą zawsze lepiej mieć niż nie
Oczywiście masz rację ale za ten fajny wynalazek trzeba sporo dopłacić,jeżeli nie masz takiego stylu jazdy a forsy na zbyciu można sobie zachcieć.Jak to mówią:z nudów to człowiek i kawior zje.
-
Absurdalne i nieracjonalne są Twoje komentarze, skoro nie masz, szkoda Ci pieniędzy, nie masz z tym doświadczenia to nie masz żadnych argumentów, żeby się w tej kwestii wypowiadać, w szczególności w obraźliwym tonie.Wahacz pisze: ↑02 lip 2021, 20:45 Mnie też stać na 4×4 ale nie mam takiej potrzeby mieć.Oczywiście wybierasz sobie co chcesz ja tylko pisze o absurdalnych wyborach ludzi takich nieracjonalnych przy ich stylu jazdy takich "napaleńcach"chce mieć w aucie wszystko a praktycznie z tego nie korzysta bo b.mało jeździ..Znałem stardzego człowieka który uparł się na TDI a rocznie robił 2 może góra 3 tys/km rocznie !!! to podobnie jak 4×4 robiąc mało kilometrów nie jeżdzadz dużo w zimie i po górskich drogach to moje zdanie.
Ludzie muszą sobie samemu udowadniać, że wydali ponad 20 koła na coś niezbędnego.
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
T-Roc Premium 1.5 DSG
-
Nie muszę ani sobie ani nikomu udowadniać- chciałem to kupiłem. Mogłem kupić Golfa R - nie chciałem, więc nie kupiłem. Gdybyśmy bazowali na poziomie przydatności lub niezbędności to wszyscy jeździlibyśmy Sandero, Tipo lub ekstrawaganckim Dusterem- przecież nic więcej nie potrzeba.
Zgadzam się i są pewne rzeczy oczywiste. To jakby mieć do wyboru V8 kupić 1.2T i pisać "funtchomas pisze: ↑03 lip 2021, 17:12Nie muszę ani sobie ani nikomu udowadniać- chciałem to kupiłem. Mogłem kupić Golfa R - nie chciałem, więc nie kupiłem. Gdybyśmy bazowali na poziomie przydatności lub niezbędności to wszyscy jeździlibyśmy Sandero, Tipo lub ekstrawaganckim Dusterem- przecież nic więcej nie potrzeba.
Ludzie muszą sobie samemu udowadniać, że wydali ponad 20 koła na coś niezbędnego. ”
Tyle, ze 190km t-roc nie jest wcale szybki, a niektórzy próbują udowodnić, ze wszyscy co zamówili 1.5 FWD zrobili wielki błąd - przecież mogli dorzucić 20kola.marcin255 pisze: ↑03 lip 2021, 17:33Zgadzam się i są pewne rzeczy oczywiste. To jakby mieć do wyboru V8 kupić 1.2T i pisać "funtchomas pisze: ↑03 lip 2021, 17:12Nie muszę ani sobie ani nikomu udowadniać- chciałem to kupiłem. Mogłem kupić Golfa R - nie chciałem, więc nie kupiłem. Gdybyśmy bazowali na poziomie przydatności lub niezbędności to wszyscy jeździlibyśmy Sandero, Tipo lub ekstrawaganckim Dusterem- przecież nic więcej nie potrzeba.
Ludzie muszą sobie samemu udowadniać, że wydali ponad 20 koła na coś niezbędnego. ”
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
T-Roc Premium 1.5 DSG
SUV, CUV, crossover i im podobne, bez napędu na cztery koła, to podręcznikowy przykład przerostu formy nad treścią.