Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
szyna

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: szyna »

Mam jakąś starą wersję po angielsku w pdf, dostałem od pani, z którą załatwiałem zamówienie. Nie wiem z kiedy ona jest - brak tam info o wersji/datowaniu dokumentu.
Screenshot_20210907-034539_Xodo Docs.jpg
Obrazek kierownicy się różni od tego w najnowszej wersji ale zasada działania i chwyt kierowcy są identyczne - możliwe, że tylko rysunek zaktualizowali dla wszystkich nowych instrukcji z adnotacją, że jest poglądowy.
W wersji 06.2021, również przy zestawie wskaźników, informacja o obsłudze z kierownicy multifunkcyjnej ma "stary" układ klawiszy i chyba tym bym się bardziej sugerował :mrgreen:
Screenshot_20210907-040707_Firefox.jpg
Swoją drogą, czy ta nowa wersja kierownicy nie ma "przycisków" dotykowych, bo gdzieś obiły mi się o uszy straszne narzekania, że się przypadkowo coś się potrafi "przycisnąć" przy operowaniu kierownicą (tyle, że już nie pamiętam, którego modelu VAGa to dotyczyło) :? ?
Z zegarami sprawa jest bardziej zastanawiająca bo analogowej wersji w ogóle nie widać w instrukcji a ta cyfrowa basic różni się przecież znacznie.
Pokrętła od klimy w tym dokumencie są w dalszym ciągu "analogowe".
Widzę, że nie dość, że trzeba czekać dwa razy dłużej niż zapowiadali to jeszcze dostaniemy jakieś jajko niespodziankę :mrgreen:
Advance 1,5 TSI manual, RM2022, pakiet drogowy, komfort, design + siedzenia "komfort" + kamerka.
-=-
Zamówiony 30.03, tydzien produkcji 17, potwierdzony dopiero 28, produkowany od 30 do 43(!) tygodnia :roll: 47 u dealera, odbiór 8.12 ;-)
marcin255

Post autor: marcin255 »

Tylko , że to chyba tak jest popisane jak patrzyłem w instrukcji my 2020
Zamówiony 09.06.2021 -T-Roc 2.0 TSI Premium Sport+ bajery
12.10 produkcja 13.10 na statek 25.10 w Poznaniu. 29.10 dostarczony pod salon.
Odebrany 08.11.21
230 KM 400 Nm + DSG mod
Obrazek
balon

Post autor: balon »

szyna pisze: 07 wrz 2021, 4:34 Swoją drogą, czy ta nowa wersja kierownicy nie ma "przycisków" dotykowych, bo gdzieś obiły mi się o uszy straszne narzekania, że się przypadkowo coś się potrafi "przycisnąć" przy operowaniu kierownicą (tyle, że już nie pamiętam, którego modelu VAGa to dotyczyło) :? ?

Z zegarami sprawa jest bardziej zastanawiająca bo analogowej wersji w ogóle nie widać w instrukcji a ta cyfrowa basic różni się przecież znacznie.
Pokrętła od klimy w tym dokumencie są w dalszym ciągu "analogowe".
Widzę, że nie dość, że trzeba czekać dwa razy dłużej niż zapowiadali to jeszcze dostaniemy jakieś jajko niespodziankę :mrgreen:
Nieeee, mam tę kierownicę w pasacie. Guziki są normalne, nic się samo nie wciska. Ładniejsza i wygodniejsza od poprzedniej wersji.

W instrukcji z 6.2021 są zegary analogowe. Wskaźniki cyfrowe basic to wg mnie te z komputera pokładowego pomiędzy zegarami analogowymi (6)
Załączniki
44C3E91E-F82A-4A03-8828-F9E146CC333F.jpeg
44C3E91E-F82A-4A03-8828-F9E146CC333F.jpeg (216.44 KiB) Przejrzano 3020 razy
Troc Premium indium grey 1.5 + dsg + pakiet sport + pakiet drogowy + keyless + automatyczny bagażnik + kamera cofania + felgi szare Kolumbus 17 - zamówiony 11.06 - wyprodukowany 14.10. Odbiór 23.11.
Passaretti B8 2021 Business z pakietami + dsg
Ziomekatomek

Post autor: Ziomekatomek »

Konfigurator portugalski po przetłumaczeniu translatorem powiada:

"Informacje o konfiguratorze:
Obecnie znajdujemy się w okresie przejścia na rok modelowy 2022.
Wyposażenie standardowe , cena modelu, wyposażenie opcjonalne i zużycie mogą różnić się od tego, co jest obecnie na naszej stronie internetowej.
Mamy nadzieję, że te informacje zostaną zaktualizowane tak szybko, jak to możliwe."

Kota w worku żeśmy kupili... ;)
booncol

Post autor: booncol »

Mi sprzedawca dziś mówił, że RM2022 ma tą samą kierownice co RM2021. Pytanie czy teoretyzuje czy wie.
Golf VII R Variant 390
T-Roc Premium 1.5 DSG
Kumeika

Post autor: Kumeika »

Ziomekatomek pisze: 07 wrz 2021, 12:44 Konfigurator portugalski po przetłumaczeniu translatorem powiada:

"Informacje o konfiguratorze:
Obecnie znajdujemy się w okresie przejścia na rok modelowy 2022.
Wyposażenie standardowe , cena modelu, wyposażenie opcjonalne i zużycie mogą różnić się od tego, co jest obecnie na naszej stronie internetowej.
Mamy nadzieję, że te informacje zostaną zaktualizowane tak szybko, jak to możliwe."

Kota w worku żeśmy kupili... ;)
Jeszcze brakuje, żeby po 6 miesiącach oczekiwania zażyczyli sobie dopłaty bo model rocznikowo wyższy i bo wszystko podrożało.
Wojtass_nt

Post autor: Wojtass_nt »

Ja mam pytanie trochę nie na temat ale szkoda zakładać nowy temat. Jak się wycisza muzykę? Czy każdorazowo trzeba klikać vol- przy podjeżdżaniu do maka? 😁
Agajack

Post autor: Agajack »

Cena obowiązuje z dnia zakupu więc niema możliwości aby robić jakiś dopłaty.
Iktorn

Post autor: Iktorn »

Agajack pisze: 07 wrz 2021, 17:23 Cena obowiązuje z dnia zakupu więc niema możliwości aby robić jakiś dopłaty.
Jestem po rozmowie z dealerem i w nowych umowach vw nie gwarantuje już ceny.
Oni nie dostają żadnych informacji od importera. Wygląda to mega nieprofesjonalnie w wykonaniu centrali. Już lepiej powiedzieć, iż mamy 3/4 miesiące obsuwy i tyle. Wszyscy mają problemy z półprzewodnikami i to nie jest przecież tajemnica.

Moje auto dalej czeka na szczury portowe i kuny🤪
TR 1.5 Premium, manual, zamówienie połowa kwietnia, zatwierdzony 25 tydzień, podobno szczury go nie zjadły i został załadowany na statek
Agajack

Post autor: Agajack »

Mój deleer zapewnia że cena się nie zmienia
ODPOWIEDZ