Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
bazylosss

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: bazylosss »

To jest jakieś porąbane, nie kumam tej ich logistyki czym się kierują wysyłając auta… czy ktoś panuje na tym by wysyłać auta które są wyprodukowane w listopadzie, czy wysyłają po kolei które bliżej wyjścia stoją.

Przecież z fabryki codziennie schodzi z lini pewnie kilkaset aut i ciekawe jakie są priorytety wysyłek…
Daro2

Post autor: Daro2 »

No tak jak piszesz, nie wiadomo jakie są priorytety, moje od 24 listopada stoi na parkingu i czeka na załadunek
T-Roc R-Line 1.5 DSG Kolor: Ascot Gray, Kamera Cofania, Elektryczna klapa, Pakiet Black Style, IQ. LIGHT Reflektory LED Matrix, System Easy Open & Close z alarmem, Pakiet Komfort, Digital Cockpit Pro,
Braders

Post autor: Braders »

bazylosss pisze: 19 gru 2022, 18:02 To jest jakieś porąbane, nie kumam tej ich logistyki czym się kierują wysyłając auta… czy ktoś panuje na tym by wysyłać auta które są wyprodukowane w listopadzie, czy wysyłają po kolei które bliżej wyjścia stoją.

Przecież z fabryki codziennie schodzi z lini pewnie kilkaset aut i ciekawe jakie są priorytety wysyłek…
Myślę, że akurat Polska nie jest krajem priorytetowym.
bazylosss

Albo importer ma już swoje ilosci sztuk zrobione i czeka na 2023, różnie może być w końcu vw to korporacja, słupki tabelki muszą się zgadzać😉
Edyta

Post autor: Edyta »

U mnie minęły już ponad 2 miesiące od zakończenia produkcji, co najmniej od 9-11 ma status "w transporcie". Podobno miał być w salonie 21 grudnia, ale termin już się przesuwa i obecnie to 28-12... Strzelam optymistycznie że będą mieli go na miejscu chwilę przed moim wyjazdem w góry na koniec stycznia ;)
manus

Post autor: manus »

Mnie logistyk (z branży samochodowej) właśnie tak to wytłumaczył: jeżeli twoje auto z powodu braku kamery czeka na placu, to potem na plac wjeżdżają następne. Jeśli po tygodniu, czy dwóch już jest ta kamera, to zgodnie z zasadami logistyki właśnie nie przestawiają wszystkich aut, żeby wyciągnąć te, do których trzeba coś dołożyć, tylko one dalej czekają aż będzie do nich dostęp. Logistyka działa ale logika…?
Awatar użytkownika
Marecki1976

Post autor: Marecki1976 »

Czas zamówienia 20 październik czas dostawy do Poznania dzisiaj tzn 20 grudzień i odbiór po opłaceniu i zarejestrowaniu po niedzieli.
Zastanawiam się tylko czy warto rejestrować go teraz czy wstrzymać się do 2023r. Te 2,3 dni czekania to już nie robią mi takiego znaczenia a czy bym na czymś skorzystał prócz tego że pierwsza rejestracja byłaby z 2023r ?
T-Roc 1.5 《30.12.2022》
baxior
Kontakt:

Post autor: baxior »

Marecki1976 pisze: 20 gru 2022, 17:43 Czas zamówienia 20 październik czas dostawy do Poznania dzisiaj tzn 20 grudzień i odbiór po opłaceniu i zarejestrowaniu po niedzieli.
Zastanawiam się tylko czy warto rejestrować go teraz czy wstrzymać się do 2023r. Te 2,3 dni czekania to już nie robią mi takiego znaczenia a czy bym na czymś skorzystał prócz tego że pierwsza rejestracja byłaby z 2023r ?
Ja swojego mam od maja 2021, ale...
Nierealny czas. Nie wkurzaj tych co czekają i napisz prawdę. Nie zamówiłeś tylko wziąłeś auto, z którego ktoś zrezygnował.
T-Roc Premium 1.5 TSI Manual Czarna Perła z pakietami i dodatkami😉
Maj 2021
Awatar użytkownika
Marecki1976

Post autor: Marecki1976 »

Pewnie tak, złożyłem zamówienie na styczeń 2023, ale za jakieś 2dni zadzwonili do mnie że dokładnie z takimi dodatkami jakie zamówiłem mają na 43tydzien 2022 w produkcji tylko tyle że jeszcze jest dodatkowo jest autoalarm.
Dostałem dobry upust troche dodatków i zdecydowałem się na ten z 2022. Nie przeszkadza mi rok bo ja nie biore nowych sam. na rok czy dwa tylko znacznie znacznie dłużej.
T-Roc 1.5 《30.12.2022》
bazylosss

Parana wypłynęła 😉 kto jak ja się łudzi ze tym razem jest auto na tym statku ? 😂
ODPOWIEDZ