Videorejestrator

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Endriu

Re: Videorejestrator

Post autor: Endriu »

Gucio13 pisze: 28 paź 2024, 16:44 ASO odmawia montażu Fitcamx twierdząc, że nie chcą odpowiedzialności za ewentualne problemy z elektryką (ma to związek z gwarancją). Uznają jedynie montaż własnych kamerek VW których od kilku miesięcy nie można kupić. Widnieją w katalogu jako "chwilowo niedostępne"https://vw-sklep.pl/produkty/rejestrato ... ia-i-tylna
No tak, muszą przecież sprzedać swoje za cenę z kosmosu :?
T-Roc 2.0 TSI 4Motion, R-line, Sport, DSG mod.
hermes

Post autor: hermes »

Mun pisze: 28 paź 2024, 17:17
hermes pisze: 28 paź 2024, 12:39 Miałem tutaj na myśli własną chmurę a i tak można odpowiednio skonfigurować żeby w pętli zapisywało ograniczona zawartość :)

Ok a mógłbyś coś więcej, jaki dokładnie model, w jaki sposób masz podłączony tryb parkingowy?
Viofo A229 PRO 2CH ( dwukanałowa P+T ). Wejdź na stronę Viofo ( nie będę tu linkował). Dokupić trzeba bajpas do skrzynki bezpiecznikowej adapter zasilania i kartę pamięci. Chcesz sam montować czy zlecić fachowcom ?
Sam będę montował, mam sprzęt do demontażu tapicerki i już to robiłem w swoim starym samochodzie przód + tył (chociaż tam tylko do zapalniczki) ale tutaj w nowym T-rocu chce właśnie ogarnąć z trybem parkingowym.

A powiedzcie proszę co w przypadku ASO, tzn samochód trafia np na wymianę oleju i w ASO widzą takie coś, jest utrata gwarancji?
Mun

Post autor: Mun »

Ten temat jest mocno rozwinięty. Czytaj od początku. Jeśli zdecydujesz się na viofo mam legalnego sprawdzonego autoryzowanego sprzedawcę --> na priv.
1.5 150KM FL Style DSG odebrany 03.03.2023 :lol:
pshemus

Post autor: pshemus »

A jak wygląda wyjazd np. do Austrii z takim rejestratorem jak Viofo? Wychodzisz z założenia, że nie zauważą? Bo demontowanie go przed wyjazdem to chyba średnia przyjemność.
Gucio13

Post autor: Gucio13 »

Austria, Portugalia, Luksemburg i pewnie ktoś jeszcze. Szkoda, że UE tego uregulowała. Zdaje się że w Toyocie można zamówić wbudowaną kamerę i co wtedy. Pewnie tajemnica tkwi w sposobie nagrywania np . nie w sposób ciągły a tylko w momencie hamowania awaryjnego. W Austrii jest grzywna nawet za posiadanie rejestratora powiedzmy odpiętego w bagażniku.
ODPOWIEDZ