Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Wszystkie tematy związane z Volkswagenem T-Roc - zakup, eksploatacja, problemy itd.
Awatar użytkownika
JacK666

Re: Ile czasu czekacie/czekaliście na swojego T-Roca?

Post autor: JacK666 »

To w takim razie mój nie gaśnie więc albo coś poprawili w silniku w spężarce albo inne licho.
Żeby było ciekawiuj to nie jeżdziłem na jeżdzie próbnej t-rociem przezd zakupem tylko w dniu odbioru z salonu wsiadłem i pojechałem.
Bez żadnego problemu mogę ruszyć ze startu zatrzymanego i bardzo delikatnie i szybko jak i bardzo szybko z poślizgiem kół i włączeniem ASR.
Pod tym względem żadnych problemów.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
strzelec

Post autor: strzelec »

Miałem podobnie. Nie jeździłem manualem przed zakupem bo zwyczajnie w żadnym salonie nie mieli. Można rzec zakup w ciemno. Po odbiorze wsiadłem i pojechałem. Nic absolutnie nie szarpie. Auto mega płynne. Jakbym nim zawsze jeździł. Czytając niewątpliwe przypadłości aut z czasów 1.5 tsi evo1 widać VW wiele poprawił w temacie. Plus inna skrzynia która pierwsze biegi ma skrócone, a wysokie mam wrażenie wydłużone w porównaniu z poprzednimi rocznikami bo przy 130 na szóstce jest chyba około 2300obr. (mogę się mylić, zweryfikuje przy okazji).
Inna kwestia że praca sprzęgła i gałka biegów to poezja. Znajomy który niedawno kupił używaną Mazde 6 i się cieszył bo bardzo dobrze mu się nią jeździ, jak zrobił kawałek t-roc to już nie miał ochoty wracać do mazdy.
To nie wątek o tym więc kończąc dla ewentualnych kupujących: 1.5 TSI z manualem obecnie nie ma żadnych przypadłości i bolączek. Działa wzorowo.
T-Roc Life Plus 1.5 150KM manual
Rafalrafal

Post autor: Rafalrafal »

Gregory2024 pisze: dzisiaj, 12:50
Rafalrafal pisze: wczoraj, 20:51 Zamówiony 1.09, odbiór 15.11.
Jak wersja?
R-Line 1.5 DSG
Awatar użytkownika
JacK666

Post autor: JacK666 »

strzelec pisze: dzisiaj, 19:35 Miałem podobnie. Nie jeździłem manualem przed zakupem bo zwyczajnie w żadnym salonie nie mieli.
To nie wątek o tym więc kończąc dla ewentualnych kupujących: 1.5 TSI z manualem obecnie nie ma żadnych przypadłości i bolączek. Działa wzorowo.
Jak już takie zupełne OT to dopiszę, że w ogóle nie jeździłem żadnym t-rockiem przed zakupem :-)
Tylko z 10 minut siedziałem w środku, testowałem ergonomię i obsługę oraz oglądałem z zewnątrz :-)

W każdym razie dla ewentualnych kupujących manual jeździe bardzo dobrze po 14 tys. nic nie puka, nic nie stuka nic się dławi przy ruszaniu.
R-line 2023, 1.5 manual, komfort, led plus, beats, kamera, 18 cali, easy open, keyless itd.
ODPOWIEDZ